Bedrijfsnieuws

Riwal heeft AH-Lift APS overgenomen

Riwal heeft AH-Lift APS overgenomen
Vestiging AH-Lift
Riwal, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, heeft eind 2018 het Deense verhuurbedrijf AH-Lift ApS overgenomen.
AH-Lift is een specialist op het gebied van hoogwerkerverhuur, met een vestiging in Hvidovre, in de buurt van Kopenhagen, waar het bedrijf 30 jaar geleden werd opgericht. Het bedrijf heeft 20 werknemers en een vloot van ongeveer 200 machines, waaronder de gebruikelijke reeks telescoop- en schaarhoogwerkers. Daarnaast heeft AH-Lift ook een groot aantal speciale hoogwerkers, zoals grote spin- en autohoogwerkers, waarvan enkele types alleen verhuurd worden met operators.

AH-lift en Riwal zullen in eerste instantie onafhankelijk opereren als twee bedrijven, maar na verloop van tijd zal de AH-Lift vestiging en haar werknemers toegevoegd worden aan de Deense Riwal vestigingen, waardoor het aantal vestigingen verhoogd wordt naar 6. De AH-Lift-eigenaren en de belangrijkste managers blijven bij het bedrijf en zullen het bedrijf blijven runnen onder leiding van Claus Kromann, Country Manager van Riwal Denemarken.
Søren Rosenkrands, Chief Business Development Officer van Riwal, reageert: "De overname van AH-Lift ApS stelt Riwal in staat haar marktpositie in Denemarken verder te versterken. Riwal en AH-Lift passen perfect bij elkaar omdat beide bedrijven gespecialiseerd zijn in gemotoriseerd hoogwerkmaterieel en daarnaast beschikken over een aanvullende klanten database. Dit vanwege hun gediversifieerde producten. AH-Lift heeft een sterke focus op de verhuur van auto- en spinhoogwerkers, welke gunstig is voor de verdere uitbreiding van onze activiteiten in dat marktsegment in heel Denemarken. Wij heten alle medewerkers van AH-Lift van harte welkom in de Riwal-familie."

Finn Aaberg, AH-Lift’s eigenaar en Managing Director voegt toe: “We zijn verheugd dat ons bedrijf samenwerkt met de Deense marktleider op het gebied van verhuur van gemotoriseerd hoogwerkmaterieel en ik heb er vertrouwen in dat we onze productportfolio met niche producten verder kunnen uitbreiden, wat in het voordeel zal zijn van onze klanten. Tegelijkertijd kunnen onze medewerkers deelnemen aan nieuwe ontwikkelingskansen binnen de Riwal Groep ".