Rik Missault wordt COO van vastgoedontwikkelaar Matexi

19 december 2013 Bron: finn
Rik Missault wordt de nieuwe COO van vastgoedontwikkelaar Matexi. Hij neemt daarmee het roer over van Carl Van den Eynde. Missault was eerder CEO van Enfinity. Hij is burgerlijk en industrieel ingenieur en haalde een executive MBA aan de Vlerick Business School.

“We zijn ervan overtuigd dat we met de komst van Rik als COO ons managementteam verder uitbouwen met een dynamische en resultaatgerichte teamplayer”, aldus Gaëtan Hannecart, CEO. “In zijn achttienjarige carrière bouwde Rik ruime ervaring op in de leiding, organisatie en optimalisatie van de samenwerking tussen verschillende teams in matrix organisaties zoals Matexi.”

Van zonne-energie naar vastgoedsector

Missault maakt de overstap van Enfinity, een bedrijf in zonne-energiecentrales dat hij succesvol door economisch woelige tijden gidste. In 2010 begon hij bij Enfinity als hoofd van de internationale Trade Unit, waar hij verantwoordelijk was voor het residentiële segment met bedrijfstakken in België, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. In 2011 werd Missault aangesteld als CEO Europe. Nog geen jaar later werd hij tot CEO benoemd voor het ganse bedrijf met als taak een herstructurering door te voeren en een overnemer of investeerder te zoeken. Missault verliet na de geslaagde overname Enfinity in de beste verstandhouding.

Carrière-start bij Alcatel

Na zijn studies als Industrieel Ingenieur en daarna als Burgerlijk Ingenieur in Electronica startte Missault zijn carrière bij Alcatel, een Franse producent van telecommunicatieapparatuur. In 1995 ging hij er aan de slag als Product Manager voor ADSL Technologie. In deze functie zorgde hij voor marketing en business development bij telecom-spelers in Noord-Amerika, Azië en Europa. Tijdens zijn eerste jaren bij Alcatel bekwaamde hij zich verder door een executive MBA opleiding te volgen aan de Vlerick Business School.

Na vijf jaar nam Missault de functie op van Head of Strategy & Marketing voor de Broadband business. Binnen dit domein focuste hij zich voornamelijk op overnames. In 2005 werd hij Vice President van de ‘Enhanced Applications Business Unit’. Met de fusie van Alcatel en Lucent evolueerde hij vervolgens naar Vice President voor de ‘Digital Media and Advertising Business Unit’. Hij stond er aan het hoofd van een Business divisie met veertien onderzoeks- en ontwikkelingscentra en een 700-tal personeelsleden over de wereld.

“Na een eerste analyse van de markt en van de positie van Matexi stel ik vast dat er een groot potentieel aanwezig is voor verdere groei op de Belgische markt en internationaal, door de voortzetting van de huidige strategie en de verdere professionalisering van de organisatie en onze activiteiten”, aldus Missault.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo