Nieuwbouw

Matexi opent kijkwoning in 'Schildershof'

Met de opening van zijn kijkwoning op de hoek van de Kerkhofweg en de Ferdy Naulaertsstraat in Essen op zondag 16 september zette Matexi het woonproject ‘Schildershof’ in de kijker.
‘Schildershof’ is het grootste woonproject in Essen. Matexi bouwde tussen de Veldweg en Kerkhofweg reeds 22 huizen. De woonbuurt, die in 7 bouwfasen tot stand komt, moet over enkele jaren 109 huizen tellen.

Met dit project, een investering van zowat 37 miljoen EUR in gronden en gebouwen bestemd voor de verkoop, speelt Matexi in op de behoefte aan eengezinswoningen in Essen. De perceelsgrootten variëren tussen 171 m² en 597 m². De meeste woningen hebben drie slaapkamers, een ruime woonkamer, een eetkeuken, een badkamer, een inpandige garage en een grote zolder die kan worden ingericht als kamer of hobbyruimte.

Groene buurt

Grote troef van dit woonproject is zijn rustige, kindvriendelijke omgeving met autoluwe straten. ‘Schildershof’ is door groen omgeven en ligt toch dicht bij het centrum en op wandelafstand van het station van Essen. Winkels, scholen, sport- en ontspanningscentra bevinden zich op wandelafstand. Essen heeft ook een vlotte verbinding naar Nederland, naar de Antwerpse haven en via de A4/A12 en E19 naar Antwerpen.
Ook het openbaar vervoer is goed uitgebouwd.



Zee van klaarte

‘Schildershof’ is alvast een mooi voorbeeld van hoe hedendaagse bouwtechnieken samengebracht worden tot een uniek, doordacht, functioneel en hedendaags project.
De kijkwoning beschikt over een in elkaar lopende ruime living, eetplaats en keuken. Door de vele vensters baden de ruimten in een zee van klaarte. In living en eetplaats loop je over een eikenhouten parketvloer. De keuken heeft een keramische vloer.

Kasten scheiden de eetruimte van het keukengedeelte. Het werkblad van de keuken wordt onderbroken door twee spoelbakken onder een hoge kraan. Een combi-oven en een vitro-keramische kookplaat met daarboven een afzuigkap met koolstoffilter zorgen voor het nodige kookcomfort.

Twee brede deurvensters geven toegang tot de met een beukenhaag omzoomde onderhoudsvriendelijke tuin. Een betonstenen pad leidt je rond het huis.

De hal herbergt een toilet en staat in verbinding met garage en wasplaats. Een trap uit rubberwood leidt naar de overloop die uitgeeft op een toilet, een bergruimte, een badkamer en drie slaapkamers met laminaatvloer.
De ruime badkamer beschikt over een inloopdouche, ligbad en een dubbele wastafel met tafelblad.

De zolderverdieping herbergt een polyvalente ruimte waar de condensatiegasketel en ventilatie-eenheid netjes zijn weggestopt.

Ook interessant