Nieuwbouw

Matexi bouwt 109 huizen op het Schildershof in Essen

Matexi bouwt 109 huizen op het Schildershof in Essen
Na de zomer start Matexi met de bouw en verkoop van de eerste 22 huizen van zijn project ‘Schildershof’ in het landelijke en groene Essen. De woonbuurt, die in fasen totstandkomt, moet over enkele jaren 109 huizen tellen.
Nadat de wegen- en rioleringswerkzaamheden op het hele projectgebied zijn afgerond, begint Matexi in september met de bouw van de eerste 22 huizen. Het project ‘Schildershof’, dat in zeven fasen wordt uitgevoerd, omvat in totaal 109 huizen. De perceelsgrootten variëren tussen 171 m² en 597 m². De meeste woningen hebben drie slaapkamers, een ruime woonkamer, een eetkeuken, een badkamer, een inpandige garage en een grote zolder die kan worden ingericht als kamer of hobbyruimte.

Matexi kocht de gronden in mei 2005. De verkavelingsvergunning en de stedenbouwkundige vergunning voor de wegeniswerken werden in december 2009 afgeleverd. De stedenbouwkundige vergunning werd in de lente van dit jaar bekomen.

Groene buurt

Grote troef van dit woonproject is zijn rustige, kindvriendelijke omgeving met autoluwe straten. ‘Schildershof’ is door groen omgeven en ligt toch dicht bij het centrum en station van Essen. Winkels, scholen, sport- en ontspanningscentra bevinden zich op wandelafstand. De snelweg richting Antwerpen en Nederland is vlot bereikbaar en ook het openbaar vervoer is goed uitgebouwd.

Onder het motto ‘Great places to live’ ontwikkelt Matexi al meer dan 65 jaar op een professionele manier en met een langetermijnvisie buurten, waar het aangenaam wonen, werken, winkelen en ontspannen is. Ook op het ‘Schildershof’ in Essen worden comfortabele en kwaliteitsvolle huizen gebouwd in een landelijke stijl op basis van doordachte ontwerpen. Zij resulteren in een optimale ruimtelijke indeling in een harmonisch architecturaal geheel.

Energiezuinig

Door een optimale vloer-, muur- en dakisolatie duiken de woningen onder de wettelijke E80-norm. Een condenserende hoogrendementsketel zorgt voor een energiezuinige verwarming.

Matexi vertrekt bij haar ontwikkelingen van een totaalconcept, waarbij stedenbouw en architectuur hand in hand gaan. Met deze geïntegreerde aanpak speelt Matexi op het ‘Schildershof’ in Essen nog enkele troeven uit:
  • de maximale benutting van de oppervlakte laat toe om budgetverantwoord te bouwen zonder in te boeten aan woonplezier;
  • een kleinere tuin is onderhouds- en dus vrijetijdsvriendelijk;
  • een binnenafwerking op maat met een overzichtelijke prijsvorming en uitvoeringstermijn;
  • gebruik van de nieuwste uitvoeringstechnieken;
  • persoonlijke en professionele begeleiding tijdens het bouwproces.
100% voltooiingswaarborg

Dankzij haar jarenlange ervaring en sterke financiële basis biedt Matexi een 100% bankborg voor de volledige voltooiing van de woning. De koper heeft dus de absolute zekerheid dat zijn woning steeds volledig wordt afgewerkt.