Matexi bundelt alle activiteiten onder één merk

  BE   7 juni 2013 Bron: finn
Vastgoedbedrijf Matexi bundelt voortaan al zijn activiteiten onder één enkel merk: Matexi. Gaëtan Hannecart blijft binnen de nieuwe structuur CEO van de ganse Matexi-groep. Met de nieuwe baseline ‘Welkom in de buurt’ wil het bedrijf voorop lopen in de sector van de projectontwikkeling en zich inzetten voor duurzame en betaalbare buurten.

Matexi krijgt met ‘Welkom in de buurt’ een nieuwe baseline. De onderneming wil zich onderscheiden als een projectontwikkelaar die duurzame en betaalbare buurten bouwt voor mensen die openstaan voor de wereld rondom hen. Dit betekent dat er in elk project gedacht wordt aan alle voorzieningen die nodig zijn om het leven aangenaam te maken in de buurt én dat onderzocht wordt hoe elke nieuwe woonbuurt naadloos kan aansluiten op de ruimere omgeving waarin ze terecht komt, of dat nu stad of platteland is.

We zijn altijd al buurtontwikkelaars geweest. Maar we hebben het verhaal niet steeds zelf zo nadrukkelijk verteld. Dat zal nu veranderen’, zegt Gaëtan Hannecart, CEO van Matexi. ‘België heeft nood aan projectontwikkelaars die verder denken dan de grenzen van hun eigen project. Mensen willen woningen die perfect inpassen in de buurt en hen gezelligheid en geborgenheid bieden. Mobiliteit, duurzaamheid, ruimtelijke ordening, architectuur, budget,… het volledige plaatje moet kloppen.’ ‘Matexi wil hier de rol opnemen die haar als marktleider natuurlijk toekomt. Matexi wil de toon zetten’, verklaart Gaëtan Hannecart.

Alle Matexi-merken worden gebundeld en er vindt een rationalisering plaats van de structuur van de verschillende vennootschappen waaruit Matexi bestaat. Tot voor kort bestond Matexi uit verschillende gespecialiseerde vennootschappen die elk met hun eigen merk de markt betraden. Sommige van die bedrijven hadden zelfs activiteiten die mekaar overlapten. Zo waren Entro en Tradiplan de villabouwers en tekende Wilma Project Development voor alle binnenstedelijke ontwikkelingsprojecten. In de verschillende gewesten zag de merkenstructuur er dan nog eens anders uit. Alle vennootschappen worden nu onder het merk Matexi gebracht. De namen Entro, , Tradiplan en Wilma verdwijnen van de markt. Alle vennootschappen, met uitzondering van Sibomat, zijn nu geïntegreerd in één Matexi-structuur met één business unit per provincie. ‘De nieuwe merkenstructuur zal ons helpen door voor duidelijkheid te zorgen bij klanten en partners.’

Slechts één enkele vennootschap blijft zelfstandig functioneren: Sibomat, de houtsysteembouw onderneming. Hannecart blijft binnen de nieuwe structuur CEO van de ganse groep.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo