Nieuwbouw

Matexi bouwt 15 eengezinswoningen hartje Nieuwerkerken

Met het knippen van het lint opende burgemeester Benny Bamps zaterdag hartje Nieuwerkerken de Pater Cuypersstraat. Terzelfder tijd kon afgelopen zaterdag- en zondagnamiddag kennis worden gemaakt met het woonproject van Matexi. De projectontwikkelaar start binnenkort langs de Pater Cuypersstraat immers met de bouw van de eerste van de 15 geplande eengezinswoningen.

Met dit project, een investering van zowat 4,5 miljoen EUR in gronden en gebouwen bestemd voor de verkoop, speelt Matexi in op de woningbehoefte in Nieuwerkerken en omgeving. Via diverse onderaannemers verschaft dit woonproject een jaar voltijds werk aan zowat 22 bouwvakkers.

In totaal worden 10 viergevelwoningen, 4 driegevelwoningen en een tweegevelwoning gebouwd. De huizen staan op percelen tussen de 2 en 6 aren. Een pleintje zorgt voor een rustpunt en pleisterplek in de woonbuurt.

De huizen hebben een ruime living en keuken. Zij beschikken alle over drie slaapkamers, een tuin, een badkamer en berging, een garage of carport en een zolder, die kan worden ingericht als kamer, werk- of hobbyruimte.

Fruitboomgaarden
Grote troef van dit woonproject is zijn rustgevend landelijke en kindvriendelijke ligging. Uitgestrekte fruitboomgaarden bepalen het dorpsbeeld. Vooral in de lente, wanneer de fruitbloesems het landschap witroze kleuren, kun je genieten van idyllische landschappen.

Fietsen en wandelen
Fietsroutes en wandelpaden langs holle wegen, natuurreservaten, bossen, oude kastelen, vierkantshoeves en molens doorkruisen dit Haspengouwse dorp. Aan de zuidoostkant van Nieuwerkerken ligt het provinciaal domein Nieuwenhoven als een groene long.
Voor buurtvoorzieningen zoals winkels, scholen, speeltuinen, ziekenhuizen, sportzalen, cultuur- en andere ontspanningscentra kan de bewoner zijn gading vinden in Nieuwerwerken en in Herk-de-Stad en Sint-Truiden.

De nieuwe woonbuurt is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Nieuwerkerken wordt doorkliefd door de N716 die Herk-de-Stad in het noorden en Sint-Truiden in het zuiden met elkaar verbindt.

Onder het motto ‘Great places to live’ ontwikkelt Matexi al 67 jaar op een professionele manier en met een langetermijnvisie buurten, waar het aangenaam wonen, werken, winkelen en ontspannen is. Ook hartje Nieuwerkerken bouwt Matexi kwaliteitsvolle en betaalbare huizen in landelijke stijl op basis van doordachte ontwerpen. Zij resulteren in een optimale ruimtelijke indeling in een harmonisch architecturaal geheel.



Energiezuinig
Door een optimale vloer-, muur- en dakisolatie duiken de woningen onder de wettelijke norm. Een condenserende hoogrendementsketel en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie zorgen voor een energiezuinige verwarming.

Matexi vertrekt bij haar ontwikkelingen van een totaalconcept, waarbij stedenbouw en architectuur hand in hand gaan. Met deze geïntegreerde aanpak speelt Matexi in Nieuwerkerken nog enkele troeven uit:
  • de maximale benutting van de oppervlakte laat toe om budgetverantwoord te bouwen zonder in te boeten aan woonplezier;
  • een binnenafwerking op maat met een overzichtelijke prijsvorming en uitvoeringstermijn;
  • gebruik van de nieuwste uitvoeringstechnieken;
  • professionele opvolging tijdens het bouwproces.

100% voltooiingswaarborg
Dankzij haar jarenlange ervaring en sterke financiële basis biedt Matexi een 100% garantie voor de volledige voltooiing van de woning. De koper heeft dus niet alleen het engagement van Matexi maar ook de borg van een financiële instelling die de absolute zekerheid biedt dat zijn woning steeds volledig wordt afgewerkt.