Nieuwbouw

Matexi start bouw eerste woonproject in Polen

Matexi Polska, behorend tot de Belgische ontwikkelings- en bouwgroep Matexi Group, is begonnen met de bouw van zijn eerste woonproject in de Poolse hoofdstad Warschau. Na het slopen van een pand in het district Bemowo bouwt Matexi Polska een appartementsgebouw met 50 wooneenheden: van kleine studio’s van 34 vierkante meter tot twee- en drieslaapkamerappartementen van 96 vierkante meter.

De bouwvergunning voor een tweede project met 92 woonheden en 650 m2 commerciële ruimte wordt binnenkort aangevraagd.
Voor een derde project met 120 appartementen, 2600 m2 winkels en 670 m2 kantoren werd de grond aangekocht.
De drie projecten samen vertegenwoordigen een investering van zowat 35,4 miljoen EUR in gronden en gebouwen bestemd voor de verkoop.

Polen is het eerste Centraal-Europese land waar Matexi zijn uitgebreide kennis en ervaring in het ontwikkelen van kwaliteitsvolle projecten valoriseert. Matexi Polska legt zich in eerste instantie toe op appartementen voor de middenklasse in Warschau en omgeving.

Het eerste project van Matexi in Polen is het resultaat van een doorgedreven zoektocht naar aantrekkelijke locaties en de selectieve aankoop van gronden, waar aangename woonplekken kunnen worden gerealiseerd.

Na een diepgaande marktstudie besloot Matexi eind 2010 zijn ontwikkelingsactiviteiten uit te breiden naar Polen. ”Het is een grote markt met een sterk groeiende economie en een relatief jonge bevolking, waar Matexi aangename woonplekken kan ontwikkelen om de huisvestingsnood te lenigen,” beklemtoont Carl Van den Eynde, ceo van Matexi. ”De volgende stap is de ontwikkeling van winkel- en kantoorruimte.”

Foto: Arbeiders werken aan de fundering van het eerste appartementenproject van Matexi in de Poolse hoofdstad Warschau.