Nieuwbouw

Project Het Laere in Roeselare van start

Projectontwikkelaar Wilma Project Development, dat deel uitmaakt van Matexi Group, vraagt volgende maand de verkavelingsvergunning aan voor de eerste ontwikkelingsfase van het woon- en winkelproject ‘Het Laere’. De eerste fase in het hart van Roeselare omvat 64 appartementen, een ondergrondse parking en 2.300 m2 winkelruimten, verdeeld over twee blokken.
Wilma wil het project fasegewijs uitvoeren vanaf midden 2013 tot en met 2018. Het woonplan van Studio Plus Architecten uit Roeselare voorziet in totaal 200 appartementen en 10 huizen.

Autoluw, groter park
De 1,8 ha grote site wordt autoluw. Zij is alleen toegankelijk voor nooddiensten en de afvalophaling. De nieuwe woon- en winkelbuurt kleurt ook groener door de uitbreiding van het Noordpark met 2000 m2 en de aanleg van pleinen. De hoogste appartementen zijn zuidgericht en kunnen genieten van een mooi uitzicht op het Noordpark en het Grote Bassin, een kanaal dat in verbinding staat met de Mandelbeek. “De site wordt een levendige woon-, winkel- en parkbuurt”, verzekert projectontwikkelaar Diëgo Laureys van Wilma.

‘Het Laere’ , een duidelijke verwijzing naar Roeselare, is het eerste project van Wilma Project Development in deze stad. Dankzij de grote politieke draagkracht en de dynamische samenwerking met de stadsdiensten kan deze herontwikkeling snel worden aangepakt.
Onder het motto ‘Groen woonplezier in de stad’ realiseert Wilma een maatschappelijke meerwaarde voor de stedelijke omgeving en een versterking van het socio-economische weefsel.

5 minuten stappen van Grote Markt
De uitstekende ligging van het ‘Het Laere’ leent zich perfect tot een gemengd binnenstedelijk project. Alle buurtvoorzieningen (winkels, scholen, openbaar vervoer, sport- en ontspanningscentra ...) liggen vlakbij. De Grote Markt van Roeselare bevindt zich op vijf minuten stappen.

De site sluit aan op de winkels van de Noordstraat en wordt omsloten door de Désiré Mergaertstraat, de Kattenstraat en het Noordpark. Op het projectterrein zijn nu nog een aantal winkels gevestigd met in totaal 9000 m2 commerciële ruimte. Na de volledige sloop kiest Wilma ervoor om het aantal winkels op de site met zowat eenderde te verminderen tot zowat 2.300 m², voldoende voor een middelgrote ‘trekker’ en enkele kleinere winkels.

De vrijgekomen ruimte, die grotendeels wordt overgedragen aan de stad Roeselare, zal op een kwalitatieve manier heringevuld worden. Landschapsarchitect Dirk Vanderkerkhove ontwerpt de parkuitbreiding en de nieuwe pleinen. Zij worden verfraaid met zitbanken en verlichting.