Bedrijfsnieuws

Reynaers Aluminium is partner van het Belgisch paviljoen

Reynaers Aluminium neemt deel aan de 14de Internationale Architectuurtentoonstelling in Venetië als sponsor van het Belgisch paviljoen. Als toonaangevende producent van architecturale aluminiumsystemen is de aanwezigheid van Reynaers op deze prestigieuze architectuur biënnale een logische keuze.

'Fundamentals' is het centrale thema van de biënnale waarbij de ontwikkeling van een globale architectuurstijl sinds 1914 in de kijker staat. De wereldberoemde architect Rem Koolhaas is curator van de manifestatie. ‘Fundamentals’ gaat over de fundamentele elementen van architectuur, zoals de funderingen, ramen, deuren, plafonds, vloeren, enz, die door elke architect gebruikt worden. Door dit in een historisch perspectief te plaatsen biedt de biënnale een verrijkende kijk op architectuur.

Paviljoenen uit verschillende landen, waaronder het Belgische, bundelden op vraag van de curator hun krachten om het thema ‘Fundamentals’ als een coherent geheel uit te werken. Elk land toont hoe de voorbije 100 jaar de architectuur evolueerde en daarbij, ondanks de globalisering, toch zijn unieke nationale kenmerken en accenten legde. België, dat dit jaar vertegenwoordigd wordt door Wallonië, neemt deel met het project 'Interiors. Notes and figures'. De curatoren van het Belgisch paviljoen zijn Sébastien Martinez Barat, Bernard Dubois, Sarah Levy en Judith Wielander.

“Het onderwerp van de architectuurbiënnale ligt ons nauw aan het hart. Het gaat in essentie immers over de dialoog tussen architect, zijn omgeving en de fundamentele materialen die nodig zijn om het project te realiseren. Deze wisselwerking is ook de kern van de relatie tussen Reynaers Aluminium en zijn omgeving, die gekenmerkt wordt door begrippen zoals openheid, wederzijds respect, kennis- en ervaringsuitwisseling, duurzame én architecturale systemen. Wij zijn dan ook fier op onze steun aan het Belgisch paviljoen, waar wij onze partners graag uitnodigen,” aldus Martine Reynaers, CEO Reynaers Aluminium.

Ook interessant


Build for Life