Italiaan 'wint' eilandje nabij Venetië

14 mei 2014 Bron: VRT Nieuws
Italiaan `wint` eilandje nabij Venetië
Google Maps
Een Italiaanse zakenman heeft afgelopen dinsdag een pittoresk eilandje verworven nabij de Lagune van Venetië. Het gaat om een pachtovereenkomst voor 99 jaar. Een lokale vereniging, die van het eilandje een culturele plaats wilde maken, ving bot. Luigi Brugnaro, eigenaar van een privaat rekruteringsagentschap, won het pleit van de vereniging Poveglia. Poveglia is ook de naam van het desbetreffende eiland. Hij betaalde 513.000 euro, terwijl de lokale vereniging 440.000 euro, afkomstig van 4.000 donors, had verzameld.

"De prijs van 513.000 is surrealistisch. Wij gaan er op aandringen dat dit bod verworpen wordt", verklaarde Lorenzo Pesola, woordvoerder van Poveglia.

poveglia, nabij venetië

Het eiland, met een oppervlakte van 7,5 hectare, is verlaten sinds de jaren 60. De vereniging Poveglia was van plan er "een mozaïek aan economische initiatieven" te organiseren. Ze wilden er een zeilschool organiseren, een café en een centrum voor archeologische vondsten.

Een woordvoerder van Brugnaro, Alvise Sperandio, vertelde aan AFP dat "het eiland een goed voor de gemeenschap blijft". Hij zou al de burgemeester en alle lokale verenigingen geraadpleegd hebben. Hij zei ook dat Brugnaro bereid is om 20 miljoen euro uit eigen zak te investeren, ter financiering van restauratiewerken. Hij heeft het willen doen voor de Venetianen, om te vermijden dat" een Arabier of een Chinees" er mee aan de haal zou gaan voor hun eigen belangen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo