Duurzaam Bouwen

Revolutionaire bouwmethode van GreenTech Homes

In 2020 moet er in Nederland energieneutraal gebouwd worden. Om dit te bewerkstelligen gaat stapsgewijs de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) omlaag. Zo is de EPC-norm in januari 2011 naar 0,6 verlaagd. In 2015 wordt dit bijgesteld naar 0,4 en in 2020 naar 0. GreenTech Homes is alvast op deze ontwikkeling ingesprongen en heeft een totaalconcept, Passief Zero Ready®, ontwikkeld. In de nieuwste editie van Alles over Huisbouwen & Renovatie legt Dirk Arnauts van GreenTech Homes uit wat dit unieke concept inhoudt.

Passief Zero Ready concept

Dirk Arnauts, verantwoordelijk voor Innovatie & Techniek bij GreenTech Homes: ‘Het Zero Ready® concept is dé manier om tot een energieneutrale woning te komen. Met dit concept voldoet de woning nu al aan de EPC-normen van 2015. De energie die nodig is om de ruimte te verwarmen wordt geminimaliseerd. Bij de woningen van GreenTech Homes gebeurt dit door de hybride houtskeletbouwwanden die onder een hoge druk en temperatuur met Biobased Foam® te vullen. De aansluitingen van de buitencomponenten worden dusdanig gedicht dat warmteverliezen door kieren en naden uitgesloten zijn.’

Energiezuinig

Dirk Arnauts: ‘Uniek is verder de snelle bouwtijd, de particuliere casco woningen staan binnen twee à drie dagen en worden gemiddeld in twee a drie maanden sleutelklaar opgeleverd. De projectmatige woningen zelfs sneller. Ze worden namelijk in een moderne, volledig geautomatiseerde houtskeletbouwproductiestraat gebouwd. Deze manier van prefab bouwen resulteert bovendien in relatief lage bouwkosten. Met de werkwijze van GreenTech Homes wordt een extreem energiezuinige woning, die de basis vormt voor een energieneutrale woning, voor iedereen toegankelijk en zijn we in staat om op grote schaal woningen met betaalbare passiefhuis componenten te bouwen.’ De woningen die volgens passief normen gebouwd worden kunnen in de toekomst op simpele wijze geüpgraded met een plug & play methode worden naar een energieneutrale woning wanneer solartechnologie nog efficiënter en betaalbaar wordt. Dit is dus het Zero Ready® concept, future-proof bouwen.

GreenTech Homes

GreenTech Homes bestaat uit een groep ervaren ondernemers, architecten, fabrikanten en ingenieurs. Zij ontwikkelen diverse objecten: niet alleen hedendaagse woningen, maar ook objecten en projecten die zijn aangepast aan de huidige en toekomstige marktontwikkelingen. Daarnaast verzorgen zij ook grootschalige renovatieprojecten voor particulieren en woningbouwcorporaties. Samen hebben zij totaalconcepten ontwikkeld die alle energie- en milieueisen ver overtreffen, zelfs voor de toekomst.