Verbouwen

Restauratie dikhuidenvleugel Blijdorp gestart

Woensdag is de restauratie van de dikhuidenvleugel van de Rivièrahal in Diergaarde Blijdorp gestart. Het verblijf wordt opnieuw gereed gemaakt voor de dwergnijlpaarden die terugkomen en nieuwe zwarte neushoorns, die nog niet eerder in de Rotterdamse dierentuin te zien waren.

De uit 1940 stammende Rivièrahal is ontworpen door Sybold van Ravesteyn. Architect Siebold Nijenhuis, die pas afscheid heeft genomen bij Broekbakema, neemt de renovatie van de dikhuidenvleugel voor zijn rekening. Hij werkt bij deze opdracht samen met zijn oude werkgever en Kees Rouw [Architectuur & Onderzoek].

“Alle latere inrichtingselementen zijn inmiddels verwijderd zodat de oorspronkelijke ruimtelijke kwaliteit weer opnieuw beleefd kan worden”, vertelt Broekbakema over de dikhuidenvleugel.

“De wand- en plafondafwerkingen worden hersteld, de stalen harpvormige kozijnen zullen worden behandeld en voorzien van nieuw glas en er komen nieuwe renovatiekozijnen ter plaatse van de bovenlichten. De buitengevel van deze vleugel van de Rivièrahal zal worden schoongemaakt en hersteld conform het oude kleurpalet.”

Lees verder op Architectenweb.nl