Renson werft opnieuw 50-plussers aan

  BE   30 september 2014 Bron: Renson
Renson, de specialist in ventilatie, zonwering en outdoor solutions met hoofdzetel in Waregem, zal opnieuw een 10-tal werknemers ouder dan 50 in dienst nemen voor het invullen van vacatures als operator, productie- of montagemedewerker. Dit project liep in samenwerking met Randstad en VDAB.

Uit een recente rondvraag van Securex en de KU Leuven bleek dat vijftigplussers nog altijd problemen ondervinden om opnieuw hun plaats in te nemen op de arbeidsmarkt, ondanks heel wat specifieke acties en maatregelen van de overheid en de sociale partners.

Toch zijn er nog werkgevers die bewust op zoek gaan naar mensen uit deze leeftijdsgroep. Renson doet dit al voor de vierde keer. In samenwerking met Randstad en VDAB focust het bedrijf zich immers specifiek op deze doelgroep voor het invullen van een 10-tal vacatures als productiemedewerkers, operatoren en montagemedewerkers.

“Voor deze vacatures is ervaring in een productie-omgeving noodzakelijk. Ervaring met techniek of een opleiding in een technische richting is een pluspunt,” zegt human resources manager Hans De Brie. “Daarnaast zorgen wij voor een één-op-één opleiding van 10 dagen onder begeleiding van een toekomstige collega.”

Renson is een groeibedrijf met respect voor ervaring en met aandacht voor persoonlijke groei, en flexibiliteit. “Dit project bewijst dat gemotiveerde en ervaren vijftigplussers met de nodige opvolging en begeleiding terug hun plaats op de werkvloer kunnen innemen,” stelt communication officer Johan Debaere. “De voorbije jaren waren deze acties alvast een groot succes, want momenteel zijn nog steeds 24 vijftigplussers bij ons actief.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo