Ventilatie

Renson Waves, dé slimme ventilatieoplossing voor wie zijn woning wil renoveren

Renson Waves, dé slimme ventilatieoplossing voor wie zijn woning wil renoveren
Heeft je woning geen ventilatiesysteem? Of is de bestaande ventilatie stuk, of niet efficiënt genoeg? Enter: de Renson Waves, de eerste volautomatische decentrale ventilatie-unit met vocht, VOC- én CO2-meting. Dé oplossing als een klassiek, centraal ventilatiesysteem om praktische redenen niet mogelijk is.

Vraaggestuurde ventilatie

Voor wie z’n badkamer opknapt, een extra toilet installeert of een keuken bijbouwt, is de Renson Waves de ideale decentrale ventilatie-oplossing. Anders dan bestaande standaard badkamer- of toiletventilators (manueel bediend via een schakelaar, of automatisch gekoppeld aan de lichtschakelaar), stemt de Waves het ventilatieniveau volautomatisch af op het werkelijke vochtgehalte en de geurtjes die hij de klok rond via ingebouwde sensoren detecteert. Bijvoorbeeld na een warme douche, het gebruik van deo of een toiletbezoek.

Renson Waves

Mechanische ventilatie met handige app

Naast de variant met een vocht- en VOS (vluchtige organische stoffen)-sensoren tegen geurtjes, is er een variant met een extra CO2-sensor. De geknipte oplossing om bij een totaalrenovatie waar geen ruimte is voor ventilatiekanalen tóch volautomatisch te ventileren. De Waves is immers geschikt voor elke ruimte, van de keuken en badkamer tot het toilet en zelfs logeerkamers. Blijven er mensen overnachten en stijgt het CO2-gehalte, dan treedt het toestel automatisch in werking. Via de bijhorende app, is de kwaliteit van de binnenlucht in een oogwenk af te lezen. Ook zelf bedienen is mogelijk wanneer nodig. Dankzij de persoonlijk instelbare profielen, ‘eco’, ‘health’ en ’intens’, bepaalt de gebruiker bovendien zelf welk ventilatieniveau het best bij zijn of haar situatie past.

Energie-efficiënte oplossing

De Renson Waves betekent een reuzesprong voor de kwaliteit van de binnenlucht in bestaande woningen. Vroeger werd de ventilatie gekoppeld aan de lichtschakelaar of een vochtsensor met timer, maar zo ventileer je nooit op basis van de werkelijke luchtkwaliteit. Met de Renson Waves gaat dat wél. Het toestel meet 24 uur op 24 de luchtkwaliteit en schiet indien nodig in actie. Dat werkt in twee richtingen. Stel dat je even je bril gaat opzetten in de badkamer, dan zal de ventilatie niet plots in werking treden. De Waves ventileert alleen als het moet, waardoor er niet onnodig warmte verloren gaat.

Renson Waves

Vlotte installatie

De Waves is daarnaast ook hyperintelligent én handig in gebruik. Dankzij de ingebouwde autokalibratie weet het toestel hoe hard het moet werken om een ruimte doeltreffend te ventileren. Dat maakt ook de installatie een fluitje van een cent. De Waves is compatibel met alle (bestaande) ventilatiebuizen met een diameter van 100 en 125 mm. Daarbij kan de gebruiker in een mum van tijd vervangen. Vervolgens gewoon de stap voor stap gids in de app volgen en de autokalibratie doet de rest. Ventileren was nooit zo makkelijk.


Geslaagde test: luchtkwaliteit beter dan ooit

Evy was bij de gelukkigen om de Renson Waves als één van de eersten te testen. “De timing is perfect want mijn huidige ventilator in het toilet is net kapot”, begint Evy. De oude ventilator op het toilet werd in minder dan 10 minuten vervangen en de resultaten zijn verbluffend. “De vorige ventilator werkte enkel en alleen voor het toilet, maar de Waves detecteert ook de luchtkwaliteit in aangrenzende ruimtes. We kunnen nu zonder breekwerken het CO2-niveau op onze bovenverdieping onder controle houden. Echt super! En het fijne is dat je er zelf niets voor moet doen, de Waves regelt alles automatisch.”

Richtprijs: 275 euro incl. btw voor de versie met vocht-/VOC-sensoren – 325 euro incl. btw voor de versie met vocht-/VOC- en CO2-sensor. Ontdek de Renson Waves.

Renson Waves

Ook interessant