Renoveren of opnieuw laten bouwen: wat is de beste keuze?

22 juli 2020 Bron: Bouw & Wonen
Renoveren of opnieuw laten bouwen: wat is de beste keuze?
Wil je in de toekomst gaan verhuizen en ben je niet bang om een uitdagend project aan te gaan? Kijk dan eens naar iets anders dan de instapklare woningen. Er zijn veel meer mogelijkheden als je er wat meer tijd in steekt! De vraag is nu alleen: ga je een oude woning renoveren of kies je voor nieuwbouw? In dit artikel zetten we de voordelen voor beide opties op een rij.

Renoveren: Betaalbare nieuwe woning

Als je kiest voor een renovatieproject, heb je wel wat inbeeldingsvermogen nodig. Je bezoekt namelijk huizen die er in eerste instantie alles behalve aantrekkelijk uitzien. Vaak met de nodige mankementen. Als jij hier moeiteloos doorheen kunt kijken, kun je wel de aller beste deals sluiten. Bij dit soort woningen kun je namelijk goed onderhandelen over de vraagprijs. In veel gevallen zijn de locaties zelfs nog beter dan een nieuw stukje bouwgrond. Dit krijg je er dus ook nog bij voor een kleine prijs!

Renoveren: Oude charme en uitstraling behouden

Een andere grote reden om een huis te renoveren, is om de oude charme te behouden. Want hoe tof is het om een doorleefde woning weer helemaal terug te brengen in de oude staat? (Eventueel met een moderne of eigentijdse touch)

Renoveren: Besparen op de kosten

Een renovatie kan in veel gevallen goedkoper zijn dan nieuwbouw. Je kunt bijvoorbeeld kleine taken zelf uitvoeren en goede materialen hergebruiken. Hierbij loop je wel het risico op bouwtechnische tegenslagen. Dit kan uiteindelijk flink in de kosten lopen. We raden daarom aan om een bouw- of renovatiebedrijf in te schakelen. Neem bijvoorbeeld vrijblijvend contact op met Bouwbedrijf Bodavi om de mogelijkheden te bespreken.

Bouwen: Goede inschatting van totale kosten

Bij nieuwbouw heb je van tevoren een betere schatting van het totale kostenplaatje. Het is een flinke investering, maar je krijgt hiervoor wel meer zekerheid dan bij een renovatieproject. Hoewel de deadline nog wel eens kan verschuiven, zal de bouw over het algemeen volgens plan verlopen.

Bouwen: Invloed op uitstraling en indeling

Als je kiest voor nieuwbouw, kun je helemaal zelf bepalen hoe de woning eruit komt te zien. Niet alleen qua uitstraling en stijl, maar ook wat betreft de indeling en afmetingen. Je kunt echt een droomhuis samenstellen!

Bouwen: Bouw volgens laatste voorschriften

Bij een nieuwbouwwoning word je goed begeleid door professionals. Veel verstand van bouwprojecten is dus niet noodzakelijk. Ook weet je zeker dat het huis voldoet aan de laatste bouwvoorschriften en regelgeving.

Lees ook: Waarop moet u letten als u een bouwgrond koopt?

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo