Verbouwen

Renovatiedag: moderne leefkeuken voor oude hoeve

Vandaag in onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u de renovatie van een vrijstaande woning op de erfgoedlijst in het West-Vlaamse Zillebeke zien. De woning is als een oud "boerenarbeidershuisje" opgenomen in de inventaris onroerend erfgoed. De uitdaging bestond er in deze woning zoveel mogelijk te respecteren, maar ze tevens uit te breiden en open te werken.

De zuidgerichte voorgevel kreeg een transparant volume ervoor, waarin de leefkeuken onderdak kreeg. De zuidgerichte voortuin zal zo net zoals vroeger moestuin worden. Een vloer in polybeton van binnen naar buiten, een grote slanke luifel, grote raampartijen, en een modern keukenblok vormen een mooi contrast met de oude hoeve. Energetisch werd de volledige woning geïsoleerd, en een warmtepomp met grondboringen, zonneboiler en zonnepanelen maken het energetische plaatje compleet.

Zondagnamiddag 17 mei 2015 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2014
Vrijstaande woning

Bureaugegevens
ARCHITECTENBUREAU LUK ANSEEUW
Ingenieur-Architect Luk Anseeuw

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant