Verbouwen

Renovatiedag: Combineren van twee herenhuizen

Vandaag in onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de samensmelting van twee aanpalende woningen tot één herenhuis in het Brusselse Etterbeek zien. Na de aankoop van het aanpalende herenhuis in ruwbouwfase, was het de wens van de bouwheer om het gelijkvloers te gebruiken als uitbreiding van hun eigen gelijkvloers, met functies als leessalon, muziek- en speelruimte,...

Ook wordt de grootte van de tuin verdubbeld. De drie verdiepingen erboven zijn ingericht als een huurappartement met 4 slaapkamers, twee badkamers, grote dressing, buitenterras, alle comfort voor het hele gezin. Het project begon met een gebouw dat 3 jaar in open ruwbouwfase heeft gestaan, met de nodige waterinfiltraties en (structurele) problemen als gevolg. Na 9 maanden werf en een gelimiteerd budget is het project nu afgerond.

Zondagnamiddag 17 mei 2015 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2014
Rijwoning

Bureaugegevens
N+N Architecten
Architect Joris Nivelle
Architect Marie Naudin

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant