Verbouwen

Renovatiedag: van 2 werkmanshuizen tot woning met atelier

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag zien hoe twee oude werkmanshuizen in Gent zijn verbouwd tot een woning met atelier en verkoopshoek. In een eerste fase (2008) wordt de bestaande zolder volledig opengewerkt en omgevormd tot atelier. Door de constructie van een glazen dak aan de noordzijde stroomt het licht toe en ontstaat er een panoramisch zicht op het achterliggende park zodat een aangename werkomgeving ontstaat.

In de tweede fase (2014) wordt het woongedeelte aangepakt. De gelijkvloerse en eerste verdieping worden verbouwd en uitgebreid met een glazen achterbouw.

Het complexe samengaan van wonen en werken, bewoner en klant wordt gebufferd door de strategische plaatsing van een houten trapmeubel.

Zondagnamiddag 17 mei 2015 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2014
Rijwoning

Bureaugegevens
< r u i m > architectuur bvba
Architect Mathias Cosijns
Interieurarchitect Stijn Deneudt

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant