Verbouwen

Renovatiedag: Villa Bled verlucht in Keerbergen

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag de renovatie van een villa zien in Keerbergen (Vlaams-Brabant). Keerbergse villa's doen denken aan kustwoningen uit de jaren 60. Ze zijn wit en pittoresk, gelegen in de bossen missen ze echter licht en uitzicht.

Ze vormen wel een uniek markant en coherent beeld dat respect verdient. Het is met deze insteek dat deze woning werd verbouwd. Het hoofdvolume werd naar vorm en expressie behouden, de uitbouw sluit vormelijk naadloos hierop aan maar is daarentegen extravert en ontplooit zich naar het landschap.

Het immer veranderende en ruim aanwezige licht laat het ruw bekist beton, de geschilderde bakstenen, het steigerhout, de berkenmultiplex spreken. Het maakt van een huis een thuis.

Zondagnamiddag 17 mei 2015 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2014
Vrijstaande woning

Bureaugegevens
Studio MA Architects / Archiblau
Interieurarchitect Daan De Volder

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant