Verbouwen

Renovatiedag: Uitbreiding van de architectenpraktijk

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag presenteren wij u vandaag de uitbreiding van de architectenpraktijk in het Limburgse Riemst. Dit ensemble van wonen en werken tracht op een geheel eigen en vernieuwende manier de uitdaging "meer doen met minder ruimte" aan te gaan. Vormelijk werd de praktijkruimte achter de meergeneratiewoning geplaatst om een omsloten private buitenruimte te creëren.

Bijkomend richt de praktijk zich met een open gevel naar het achterliggende Haspengouwse landschap. Om dit beeld kracht bij te zetten, werd de bijhorende parkeerruimte volledig geïntegreerd door deze ondergronds te plaatsen en te voorzien van een groen dak. Recent werd het geheel uitgebreid met een inspirerende ruimte, dat als een balkvolume op de bestaande structuren is geplaatst en uitkijkt in de kruinen van de bomen.

Zondagnamiddag 17 mei 2015 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2012
Uitbreiding van de architectenpraktijk

Bureaugegevens
Egide Meertens Plus architecten
Architect Egide Meertens
Architect Jos Tollenaers

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant