Verbouwen

Renovatiedag: Betaalbare en energetische woningrenovatie

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u deze keer de renovatie van vrijstaande woning in het Vlaams-Brabantse Opwijk zien. Na de aankoop van een typisch Vlaamse bungalow kiest de bouwheer ervoor om de woning om te vormen tot een eigentijdse woongelegenheid. De belangrijkste wensen van het jonge koppel zijn energiebewust, betaalbaar, aanpasbaar, levenslang wonen, eenvoud en kwaliteit.

De omvorming van de verouderde woning resulteerde in een woonst met een moderne look dat zich inpast in de landelijke omgeving. Moderne accenten, eerlijke materialen en veel lichtinval geven de woning een nieuwe frisse look.
Het plan en de doordachte energetische keuzes resulteren in een energiezuinige woning die toch betaalbaar bleef. Toekomstige systeemaanpassingen en wijzigingen van de gezinssituatie werden in rekening gebracht.

Zondagnamiddag 17 mei 2015 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2014-2015
Vrijstaande woning

Bureaugegevens
C2O-architects bv bvba
Architect Erna Polspoel Arch. Marnik Dehaen
Ingenieur-Architect Dieter Van de Velde

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant