Verbouwen

Renovatiedag: Boswachterswoning wordt architectenbureau

In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u vandaag het kantoor van een architectenbureau in Malle (Antwerpen) zien. Deze woning was vroeger een boswachterswoning en heeft een totale metamorfose gekregen. De boswachterswoning werd gebouwd in 1908, zoals de ankers op de noordgevel getuigen. Vermoedelijk werd ze ontworpen door architect Vander Elst uit Ukkel.

De boswachter van het uitgebreide domein de Renesse betrok met zijn gezin de woning. De familie bleef er tot 1998 en sindsdien stond de woning negen jaar leeg tot ze in 2005 in erfpacht werd gegeven aan Erfgoed & Visie bvba.

Het gebouw had tot 1998 altijd dienst gedaan als woning. In 2005 besloot Erfgoed & Visie bvba er zijn bureau onder te brengen, wat een andere aanpak vereiste van de inrichting. De woonruimtes op het gelijkvloers werden ingericht als vergaderzaal, bibliotheek en kitchenette, terwijl de grote zolder en de oude badkamer.

Zondagnamiddag 17 mei 2015 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2006
Vrijstaande woning

Bureaugegevens
Erfgoed & Visie bvba
Architect Edith Vermeiren

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant