Verbouwen

Renovatiedag: A room with a view

Een nieuw project in onze reeks van de Vlaamse Renovatiedag. Wij laten u vandaag de renovatie van een voormalige boerderij tot ruime gezinswoning in Wambeek zien. Zondagnamiddag 25 mei 2014 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 92 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

De voormalige boerderij werd tot voor kort gebruikt als kantoorruimte. De nieuwe eigenaars wensten de woning opnieuw om te vormen tot een ruime gezinswoning met oog op het open landschap. De achterbouw werd vervangen door een glazen leefkeuken met schuin dak dat oploopt vanaf de voordeur naar het weidse achterliggende landschap. Hieronder ontstaat langs de zuidzijde een overdekt terras bij de keuken.
Door het creëren van een vide in de authentieke gemetste gewelfjes is er contact met de bovenliggende bureauruimte, en kan het zonlicht via grote muur-en-dakvlakramen binnendringen tot in de leefruimte.
Een uitgesproken gevoel van ruimte en licht, verrassend achter de eerder gesloten voorgevel.

Bouwjaar: begin 1900
Renovatiejaar: 2012-2013
Vrijstaande woning

G4A architecten
Arch. Gerrit Stevens
Arch. Annelore Lanckriet

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant