Verbouwen

Renovatiedag: Update naar wooncomfort en energie

Een nieuw project in onze reeks van de Vlaamse Renovatiedag. Wij laten u vandaag de renovatie van een vrijstaande woning in Herk-de-Stad zien. De woning is totaal veranderd en kreeg een update naar modern wooncomfort en laag energieverbruik. Zondagnamiddag 25 mei 2014 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 92 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

De woning is noordelijk georiënteerd en grenst achteraan aan een landschappelijk waardevol gebied. Het zicht naar de achter werd afgeblokt door koterijen. Een nieuwe uitbreiding in L-vorm biedt vanuit de leefruimtes zicht op de tuin en laat tevens via de patio de namiddagzon toe. De natte ruimtes en de tuinberging zijn naar het bestaande gebouw verhuisd. Op de verdieping kijkt een afgeschermd dakterras uit over de omgeving en een groendak.
Bestaande gevel, dak en uitbreiding werden geïsoleerd en bekleed met een eenvormig materiaal. Cederhout geeft accenten. De technische installaties zijn volledig vernieuwd om tot een energiezuinige en comfortabele woning te komen. Project in afwerkfase.

Bouwjaar: 1956
Renovatiejaar: 2013-2014
Vrijstaande woning

Architecten Claes-Vanoppen bvba
Arch. Bjorn Vanoppen

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant