Architectuur

Renaat Braem 100! - 29 augustus 2010

Op 29 augustus 2010 zou Renaat Braem 100 zijn geworden. Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) en het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) vieren deze verjaardag nu zondag met een heuse Braem-stand op de Cultuurmarkt in Antwerpen. De medewerkers van VAi en CVAa staan de hele dag klaar om alle Braem-activiteiten van de komende maanden toe te lichten, waaronder een grote publiekstentoonstelling, publicaties, een architectuurroute, een educatief pakket en nog veel meer.

Locatie van de Braem-stand: Meir, stand 43

GRATIS BRAEM-KAARTEN OP DE CULTUURMARKT

Renaat Braem postkaartenreeks. Samen met de Stad Antwerpen drukte VAi/CVAa een reeks van 10 gratis postkaarten, met reproducties van enkele prachtige schetsen uit Braems archief en foto’s van het Kiel, het Middelheimpaviljoen en de Kindertuin aan het Sint-Jansplein. De reeks wordt gratis verspreid in Antwerpen.

Renaat Braem architectuurroute. Ook voor een Braem-architectuurroute bundelden het VAi/CVAa en de Stad Antwerpen hun krachten. Een uitvouwbaar stratenplan leidt je naar een dertigtal bijzondere Antwerpse Braemplekken zoals de Politietoren, het Renaat Braem Huis, de Arenawijk en een reeks minder bekende architectuurparels. De kaart is gratis te verkrijgen op verschillende afhaalpunten van de Stad Antwerpen en bij het VAi/CVAa.

BINNENKORT VERWACHT

Tentoonstelling Renaat Braem 1910 2010
Productie: VAi/CVAa | Coproductie: deSingel, VIOE, AAM
Data: 1 oktober 2010 – 9 januari 2011
Locatie: deSingel / Expo, Desguinlei 25, B-2018 Antwerpen

Heruitgave Het lelijkste land ter wereld
Uitgever: VAi/CVAa / ASP Editions
Verschijnt op: 1 oktober 2010

Monografie ‘Renaat Braem 1910-2001’
Uitgever: VIOE / ASA Publishers
Verschijnt op: 1 oktober 2010