Recticel Insulation zet deuren open voor familie

  BE   13 september 2019 Bron: Recticel Insulation
Recticel Insulation zet deuren open voor familie
Op zaterdag 7 september 2019 organiseerde Recticel Insulation een familiedag. Werknemers konden die dag aan hun gezin/familie hun werkplek laten zien en tonen hoe de Recticel isolatieoplossingen geproduceerd worden. Deze familiedag was meteen ook een unieke gelegenheid om het belang van duurzame isolatie bij bouw- en verbouwprojecten te onderstrepen.

Isoleren is hot. Zo moeten nog heel wat woningen en appartementen in Vlaanderen gedeeltelijk of grondig gerenoveerd worden. Tegen 2050 willen de bouwsector, de Vlaamse regering en middenveldorganisaties alle huizen en appartementen energiezuinig maken: dit is het ambitieus plan van het Renovatiepact 2050. Het invoeren van de woningpas helpt mee om dit Renovatiepact, dat een belangrijke rol speelt in het behalen van de klimaatdoelstellingen, te realiseren.

Recticel Insulation zet deuren open voor familie
Ook Recticel Insulation wil mensen bewust maken van het belang van isoleren. Het doel is ervoor zorgen dat we onze gebouwen beter renoveren en de energieprestatie en het comfortniveau van onze woningen verhogen. Tijdens de familiedag liet Recticel alvast het state-of-the-art productieproces zien voor duurzame isolatie in polyurethaan.

“Familie, vrienden en collega’s waren welkom op de familiedag in onze fabriek in Wevelgem”, zegt Stefaan Roegiers, Plant Manager. “Het is dit jaar 40 jaar geleden dat de beginselen werden gelegd voor de opstart van onze fabriek. Toen waren we met een klein team en hadden we een beperkte productiecapaciteit. Nu telt onze site 270 medewerkers en produceren we op jaarbasis 1,1 miljoen m3 isolatieplaten. Recticel Wevelgem is de internationale basis voor de vele activiteiten en het hoofdkwartier van de businessline Isolatie binnen de Recticel Groep.”

Look inside

Tussen 11 uur en 17 uur konden zo’n 700 collega’s, familie en vrienden binnenkijken op de werkvloer bij Recticel Insulation in Wevelgem. Het thema van de familiedag was ‘look inside’. Het was een unieke gelegenheid om onder andere de R & D afdeling, de productieafdelingen en de magazijnen te zien. Alle 25 afdelingen die actief zijn in Wevelgem werden voorgesteld. Het engagement van alle medewerkers zorgt ervoor dat iedereen zijn steentje bijdraagt om tot een succesverhaal te komen. Voor de kinderen was er animatie met grime en een speelbus. Iedereen kon smullen van frietjes of een wafel.

Recticel Insulation zet deuren open voor familie

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo