Nieuwbouw

Recticel Insulation en Living Tomorrow zetten duurzaamheid op de kaart

Recticel Insulation en Living Tomorrow zetten duurzaamheid op de kaart
Vrijdag 15 september 2023 markeert een mijlpaal in de wereld van innovatie en technologie, want Living Tomorrow, de vooraanstaande pionier op dit gebied, opent haar gloednieuwe innovatiecampus. Deze futuristische locatie biedt bezoekers een unieke kans om een duik te nemen in de grensverleggende wereld van morgen. De inspirerende ‘Digital Experience Tour’ is nu beschikbaar voor boekingen en belooft een onvergetelijke ervaring. Voor Recticel Insulation betekent de samenwerking een verdere uitbreiding van hun innovatiestrategie.

Recticel Insulation en Living Tomorrow zetten duurzaamheid op de kaart

Living Tomorrow onthult state-of-the-art Innovation Campus en toekomstgerichte ‘Digital Experience Tours’

In maart 2021 begon een opwindend hoofdstuk met de symbolische eerstesteenlegging van de nieuwe Living Tomorrow innovatiecampus. Vandaag is het zover: de nieuwe innovatiecampus, gelegen in Vilvoorde en oprijzend tot wel 50 meter hoog, opent haar deuren voor het grote publiek. Voor dit nieuwe gebouw zijn er thermische en akoestische isolatieoplossingen van Recticel verwerkt. Recticel Insulation, één van de gewaardeerde partners, beschouwt de samenwerking met Living Tomorrow als een uitbreiding van haar eigen innovatiestrategie. Deze strategie is gericht op de ontwikkeling van duurzame isolatieconcepten, waaronder de recent gelanceerde Recticel Impact-isolatieplaten. Recticel Impact bestaat voor maar liefst 25% uit biocirculair materiaal en zorgt zo voor een indrukwekkende CO2 besparing van gemiddeld 43%* ten opzichte van de standaardisolatieplaten.

"Met de opening van de Living Tomorrow innovatiecampus betreden we een nieuw tijdperk van baanbrekende ideeën en technologische innovatie," zegt Yin Oei, CEO van Living Tomorrow Group. "Onze samenwerking met partners zoals Recticel Insulation speelt een cruciale rol bij het realiseren van deze visie."

Recticel Insulation en Living Tomorrow zetten duurzaamheid op de kaart
“Voor Recticel Insulation fungeert Living Tomorrow als een innovatielab om technologieën en tools te onderzoeken om onze innovatieve isolatieconcepten verder te verfijnen,” zegt Stijn Boury, Head of Product Management bij Recticel Insulation. “We kijken hierbij verder en streven ernaar om isolatie een meer dynamische rol te geven, waarbij circulariteit en modulariteit van systemen en oplossingen centraal staan. De samenwerking met Living Tomorrow biedt voor Recticel dan ook talrijke veelbelovende mogelijkheden.”

Recticel Insulation en Living Tomorrow zetten duurzaamheid op de kaart
* Interne LCA-calculatie volgens EN15804+A2 standaard, voor modules A1 - A3 (cradle to gate), gebaseerd op de mass balance methode