Architectuur

Recordaantal inzendingen VELUX Award

Met 696 projecten van architectuurstudenten uit de hele wereld is er dit jaar een record aantal inzendingen opgestuurd voor de International VELUX Award. De jury, bestaande uit internationaal gerenommeerde architecten, zal eind juni alle inzendingen beoordelen en vervolgens een selectie maken van de genomineerden.

De winnaars van de IVA 2010 worden in oktober tijdens een evenement in La Rochelle (Frankrijk) bekend gemaakt. 3 mei was de deadline voor het uploaden van projecten voor de International VELUX Award 2010 (IVA ’10) met als thema ‘Light of Tomorrow’.

“Het resultaat is erg succesvol, want we hebben bijna 700 projecten ontvangen van architectuurstudenten uit de gehele wereld en daarmee overtreft het aantal inzendingen bij eerdere IVA edities. We zijn zeer verheugd over de grote belangstelling en de jury heeft er zin in om de verschillende interpretaties van het gebruik van daglicht als bouwsteen te bekijken,” aldus Michel Kalis Commercieel Directeur van VELUX Nederland.

Hoeveel Nederlandse projecten meedingen naar de Award is nog tot na de jurybijeenkomsten geheim, maar een record aantal van 48 Nederlandse deelnemers hadden zich vooraf ingeschreven.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant