Realty 2022: Vastgoedbeurs met ambitieus en optimistisch programma

  BE   13 september 2022 Bron: Talking Birds
Realty 2022: Vastgoedbeurs met ambitieus en optimistisch programma
Op 20 en 21 september 2022 zal Realty de hele vastgoedsector met een ambitieus programma verwelkomen op zijn beurs. Meer dan 20 conferenties en rondetafelgesprekken vinden plaats in Gare Maritime. Vincent Van Peteghem, vicepremier en minister van FinanciŽn opent de beurs met een toespraak. Overheidsdiensten, architecten, experten uit de academische wereld, vastgoedmakelaars en -ontwikkelaars, investeerders en ondernemers - in het bijzonder uit de PropTech-sector... zullen innovatieve en inspirerende ideeŽn uitwisselen om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de sector.

Programma met inspirerende voorbeelden en actuele thema's

Gedurende twee dagen komt een breed scala aan onderwerpen - een bron van inspiratie en stof tot nadenken - aan bod op Realty. De bedoeling is om een optimistische kijk op de sector en zijn toekomst te werpen en tegelijk oplossingen aan te reiken.

De conferenties gaan over:

  • inspirerende voorbeelden in BelgiŽ (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Kortrijk, Seraing, Charleroi ...). En voorbeelden uit Europese steden (Grenoble, VenetiŽÖ);
  • actuele vraagstukken aanpakken, zoals de stijgende energiekosten, de kosten van de bouw en betaalbare huisvesting;
  • hervormingen van de belastingen op vastgoed, investeringen met een maatschappelijke impact en duurzaam bouwen;
  • Een frisse blik werpen op nieuwe huisvestingsmodellen zoals cohousing en de laatste technologische ontwikkelingen.

De sprekers, zowel uit de publieke als uit de private sector, zullen tijdens de verschillende conferenties de veranderingen, de risico's maar vooral ook de opportuniteiten voor de sector in de kijker zetten. In de "Co-Living Room", een speciale ruimte voor informele ontmoetingen en uitwisselingen, zullen ook academici, start-ups en ondernemers hun ideeŽn en onderzoek kunnen presenteren. Ze bieden interessante oplossingen om de actuele uitdagingen op een constructieve manier aan te pakken.

ďDe fundamenten waarop het Realty-team het programma met conferenties en evenementen afstemt zijn: kwaliteit, relevantie en samenwerking met deskundigen. Wij hebben een optimistische kijk op de sector en op zijn vermogen om te reageren op maatschappelijke uitdagingen. Deze visie willen we delen met de vastgoedgemeenschap," zegt Nele Verhaeren. ďVoor deze 14e editie wilden we nog meer aandacht besteden aan de bezoekerservaring. Wij willen deze ervaring uitbreiden, ook na de top, want Realty zal het hele jaar door inhoud blijven delen via nieuwsbrieven, evenementen en op sociale media.Ē

Het volledige programma is hier beschikbaar.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo