Vastgoed

Realty moet het Davos van het Belgische vastgoed worden

Realty moet het Davos van het Belgische vastgoed worden
Foto: Realty
Realty, de vakbeurs voor Belgische vastgoedprofessionals, vindt nog één keer plaats in Tour & Taxis in Brussel. Volgend jaar verhuist de vernieuwde beurs naar Knokke.

Mathieu Van Marcke, sinds 2006 topman van het communicatiebureau hooox, heeft vorig jaar de teugels van Realty in handen genomen. De vakbeurs, die dit jaar plaatsvindt op 16 en 17 mei, is op zoek naar een nieuw elan. Vanaf volgend jaar snuift ze de Belgische kustlucht op.

Realty verhuist in 2019 naar Knokke. Is dat nodig om te kunnen overleven?

MATHIEU VAN MARCKE. "Nee. Financieel gaat het heel goed met Realty. Maar toen Eric Everard (eigenaar en CEO van beursorganisator Artexis Easyfairs, nvdr) me vroeg de fakkel in februari 2017 over te nemen, was het actieplan duidelijk. Gregory Olszewski heeft Realty gelanceerd en er in zeven jaar de grootste Belgische vastgoedbijeenkomst van gemaakt. De drie jaren daarna is het langzaam achteruitgegaan. Ik moet voor vernieuwing en een nieuw elan zorgen."

Hoe wilt u dat aanpakken?

VAN MARCKE. "In de eerste plaats is Realty voor mij geen beurs, maar een evenement. Die herpositionering is belangrijk. Er was ook een kwaliteitsprobleem. Realty trok meer en meer leveranciers van diensten en producten aan, waardoor de vastgoedsector zich er niet langer thuis voelde.

Lees verder op Trends

Ook interessant