Verwarming & Sanitair

Radson lanceert dé radiator op ultra lage temperatuur

Radson lanceert dé radiator op ultra lage temperatuur
De gloednieuwe ULOW-E2 radiator van Radson is het neusje van de zalm. Deze radiator, met zowel stralingswarmte als convectie (door middel van geïntegreerde ventilatoren) biedt ook bij de allerlaagste temperatuurregimes het gewenste warmtecomfort. Dit toppunt van hedendaagse technologie werd specifiek ontwikkeld met het oog op verwarmen met hernieuwbare energiebronnen, zoals een warmtepomp. Het resultaat is een unieke radiator, buiten categorie en zonder voorgaande op de BeNeluX markt. De handige bediening via een touchpad maakt het geheel af en resulteert in een ultiem gevoel van comfort.

Combinatie warmtepomp en radiator

Wie met hernieuwbare energie wil verwarmen, bijvoorbeeld via een warmtepomp, kiest per definitie voor verwarmen op zeer lage temperatuur (bijvoorbeeld regime 35°/30°C). Vloerverwarming werd daarbij de evidente keuze, want met traditionele radiatoren behaalde men in dit regime onvoldoende rendement. Radson zorgt met de ULOW-E2 voor een ommekeer. Het is een ultra lage temperatuur radiator, die op 35°/30° wél voldoende warmtecomfort garandeert, en dus ook garant staat voor een uitstekend rendement of COP (coefficient of performance) voor de warmtepomp. Daarbovenop zorgt het 'summer breeze effect' ervoor dat ook frisse lucht kan circuleren. De ULOW-E2 kan dus ook in de zomer handig van pas komen en voor duurzame verkoeling zorgen.

Eén temperatuurregime verhoogt installatiegemak

Wie bouwplannen heeft, vindt in de ULOW-E2 een ideaal, energie-efficiënt verwarmingsproduct. Dankzij de ULOW-E2 van Radson kan je werken met één temperatuurregime waarin zowel vloerverwarming als radiatoren worden gecombineerd. Zo kan men genieten van de flexibiliteit en reactiesnelheid van een radiator, én van alle voordelen van vloerverwarming. Bovendien betekent dit voor de installateur een hoger installatiegemak en minder hoge investering voor de gebruiker in de hydraulische installatie.

Uiterst geschikt voor stijlvolle energierenovaties

Ook bij energierenovaties heeft de ULOW-E2 een stevige troefkaart te bieden. Verbouwers die hun ketel wilden vervangen door een warmtepomp werden vaak geremd door de aanwezige radiatoren op hoge temperatuur. Deze vereisten immers een extra ketel of split unit om het verschil in temperatuurregimes op te vangen. Wie de bestaande radiatoren vervangt door de nieuwe ULOW-E2 radiatoren kan deze stap overslaan, én voor de warmtepomp kiezen zonder meer. Nog een voordeel: dankzij zijn tijdloos en modern design, staat de ULOW-E2 perfect in menig hedendaags interieur.

Radson lanceert dé radiator op ultra lage temperatuur

Verschillende zones apart bestuurd

Een woning kan men niet zien als één zone met overal dezelfde verwarmingsbehoefte. Integendeel, de vraag naar warmte is afhankelijk van zowel de ruimte als de gebruiker zelf. Radson adviseert daarom om na te denken over totaaloplossingen wat betreft binnenshuis verwarming. Vloerverwarming is in combinatie met hernieuwbare energie bijvoorbeeld vaak een efficiënte en comfortabele oplossing, maar niet per sé in elke ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, daar is geen constante verwarming nodig. Maar voor een student die er graag wil studeren is het natuurlijk wel handig om de ruimte naar wens te kunnen verwarmen. Een radiator is dan vaak meer geschikt.

ULOW-E2, autonoom en zelfregulerend

De ULOW-E2 is een radiator die perfect op zichzelf in de ruimte functioneert. Drie handige settings – Standby, Comfort en Boost – verhogen het gebruiksgemak. Efficiëntie is het sleutelwoord: wanneer de temperatuurvraag hoog is, schakelen de ventilatoren in, en wanneer de gevraagde temperatuur stilaan bereikt wordt, gaat hij automatisch verminderen. Daarbovenop kan optioneel gekozen worden voor een ruimtethermostaat.

  • Beschikbaarheid ULOW-E2: september 2018
  • De ULOW-E2 radiator is verkrijgbaar vanaf € 357 (bruto consumentenprijs excl. BTW)