Quinta do Lago noteert verdubbeling van verkoop van percelen

25 maart 2021 Bron: Into The Sails
Quinta do Lago noteert verdubbeling van verkoop van percelen
Quinta do Lago, het meest exclusieve residentiŽle resort in de Algarve, heeft zojuist haar jaarlijkse vastgoedmarktrapport uitgebracht. In 2020, een jaar vol uitdagingen, noteerde Quinta do Lago een stijging van 47% in aanvragen voor onbebouwde percelen en zelfs een verdubbeling van de verkoop van onbebouwde percelen. Terwijl minder villa's en appartementen in herverkoop werden gebracht door eigenaren en er wegens de lockdown minder bezichtigingen konden doorgaan, stelt Quinta do Lago vast dat er een grotere interesse van kopers was voor onbebouwde percelen en dat het aankoopproces korter en sneller verliep. In de eerste twee maanden van 2021 blijft de interesse groot, met een aanzienlijke stijging in leads en verkoop ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Sean Moriarty, CEO van Quinta do Lago, verklaart: "Kopers blijven investeren in Quinta do Lago omdat ze vertrouwen hebben in de markt voor luxe en in de kwaliteit van ons aanbod. We blijven een voortdurende stroom van interesse en aanvragen ontvangen. De verkoop van onbebouwde percelen in ons exclusief project San Lorenzo North heeft het buitengewoon goed gedaan met een verkoopstijging van 100%. Dit is de grootste stijging die we hebben gezien, dankzij de flexibiliteit van het product: San Lorenzo North biedt kopers de kans om hun eigen droomhuis te bouwen, aangepast aan hun unieke wensen, wat nog nooit zo belangrijk was als in het afgelopen jaar. We verwachten geen significante impact op prijzen van onroerend goed als gevolg van Covid-19."

De aantrekkingskracht van percelen in San Lorenzo North

65% van de percelen in de nieuwe residentiŽle zone San Lorenzo North zijn verkocht en zeven villaís werden ondertussen gebouwd. De perceelprijzen hebben een indrukwekkende startprijs van Ä 3,2 miljoen bereikt - een stijging van 26% in de afgelopen zeven jaar. San Lorenzo North is een recente zone met 26 grote stukken bouwgrond te koop (tussen 2.060 en 3.085 m≤) voor de bouw van ruime, indrukwekkende villaís met ultramoderne interieurs, grote privacy en unieke uitzichten. Het gaat om een zeldzame opportuniteit, aangezien nieuwe bouwgronden in Quinta do Lago schaars zijn en deze stukken bovendien zeer groot zijn. Volgens het 48 jaar oude masterplan mag slechts 9% van Quinta do Lago bebouwd worden. Smart home technologie en wellness architectuur dragen bij tot een gezonde en duurzame levensstijl in dit project.

Quinta do Lago

Trends in tweede verblijven onder invloed van Covid-19

Quinta do Lago geeft nog enkele conclusies vrij die blijken uit het vastgoedmarktrapport 2020, opmerkelijke trends als gevolg van Covid-19.
 • Veeleisendheid van kopers: mensen weten wat ze willen bij de keuze van een woning doordat ze meer tijd thuis doorbrengen. Een aanbod op maat sluit hier best bij aan.
 • Werken vanop afstand creŽert nieuwe basisbehoeften: snel internet en een aparte ruimte om te werken zijn een must, ook wint de nabijheid van een internationale school aan belang.
 • Belang van virtuele rondleidingen en verkopen op afstand: als gevolg van de reisbeperkingen noteerde Quinta do Lago Real Estate minder bezichtigingen van kopers voorafgaand aan de aankoop. De verkoop werd met minstens ťťn bezoek gesloten in de plaats van drie en er werd meer gebruik gemaakt van technologische en digitale hulpmiddelen zoals virtuele 3D rondleidingen in het beslissingsproces.
 • DiversifiŽring nationaliteit kopers: terwijl het Verenigd Koninkrijk nog steeds de eerste markt blijft voor Quinta do Lago, groeide de belangstelling verder vanuit Europese markten zoals BelgiŽ, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Zwitserland, en ook vanuit de lokale Portugese markt.
 • Dalende leeftijd van kopers: de gemiddelde leeftijd van de kopers daalt nu het resort zich de jongste jaren strategisch meer en meer richt op gezinnen en op de ontwikkeling van lifestyle. Tijdens de periode Covid-19 is er een stijging in de aanvragen van jonge gezinnen en families bestaande uit drie generaties op zoek naar een tweede verblijf in een veilige gemeenschap met veel ruimte en groen.

Investeren met duurzaamheid als prioriteit

Quinta do Lago heeft het Covidjaar goed benut om belangrijke investeringen door te voeren die bijdragen aan de duurzaamheid van het resort. De bestaande duurzaamheidsstrategie wordt in een hogere versnelling gebracht en extra initiatieven versterken de verbondenheid met de natuur.

Sean Moriarty, CEO van Quinta do Lago, zegt over de veranderde behoeften: "Covid-19 veranderde onze kijk op hedendaags wonen en vooral onze prioriteiten. Vandaag hechten kopers nog meer waarde aan elementen als natuur, milieu, rust en veiligheid bij hun woonstkeuze. De Algarve, en in het bijzonder Quinta do Lago, past perfect bij deze nieuwe benadering. Dankzij de privacy en veiligheid van het Ria Formosa natuurreservaat kunnen families, koppels en vrienden het hele jaar door een schoon, gezond en actief buitenleven leiden. Het is onze missie om mensen de kans te geven te investeren in hun leven, hun levenskwaliteit te verbeteren en opnieuw in contact te komen met de natuur. Om deze redenen denk ik dat de toekomst van Quinta do Lago veelbelovend is.Ē

Quinta do Lago
​Het meest opwindende duurzaamheidsproject is de renovatie van de South Course, een van de drie golfbanen en het kroonjuweel van Quinta do Lago, voor een budget van 8 miljoen euro. De duurzaamheid van de South Course, die heropent in september 2021, wordt verzekerd door de samenwerking met de GEO Foundation, een referentie op wereldniveau.

​Een ander duurzaamheidsproject richt zich op de restaurants van Quinta do Lago. Sinds 2019 maakt Quinta do Lago gebruik van de Quinta Farm, een eigen boerderij in het hart van het resort om de twaalf restaurants te voorzien van biologische producten van eigen bodem. In 2020 onderging het visrestaurant Casa do Lago Ė bevoorraad door een lokale visser - een renovatie ter waarde van 1,4 miljoen euro.

In overeenstemming met het oorspronkelijke masterplan, dat 48 jaar geleden werd opgesteld en bepaalt dat slechts 9% mag worden bebouwd, blijft Quinta do Lago een groene zone die duurzaam wordt beheerd met beperkte laagbouw ontwikkelingen op ruime percelen, midden drie gerenommeerde golfbanen en het beschermde natuurgebied van Ria Formosa. Quinta do Lago Real Estate, het officiŽle makelaarskantoor van het resort in hartje Algarve, profileert zich als pionier in de duurzame vastgoedmarkt met een uitstekende service en een verscheiden aanbod van luxewoningen met eersteklas voorzieningen en interieurs, met focus op nieuwbouw, herverkoop en verhuur. Quinta do Lago Real Estate won onlangs de titel van 'Best Real Estate Agency Single Office Portugal' in de International Property Awards 2020.

Quinta do Lago

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo