Vloerbekleding

Pvc visgraat vloer: 6 redenen waarom je daarvoor moet kiezen

Pvc visgraat vloer: 6 redenen waarom je daarvoor moet kiezen
Zit je eraan te denken om een andere vloer te nemen? Dan heb je vast ook wel aan een pvc-vloer gedacht. Een pvc-vloer in een visgraatmotief is tegenwoordig heel hip: wij zetten zes redenen op een rij waarom je ook voor een pvc-visgraatvloer zou moeten kiezen.

1. Oogt ruim

Een pvc-vloer die in visgraat wordt gelegd, dus dat de einden van de planken schuin tegen elkaar worden gelegd, zorgt er vaak voor dat een ruimte optisch groter lijkt. Ook in een kleinere ruimte kan een visgraatvloer mooi staan. Houd bij een kleine ruimte wel rekening met de uitstraling van de vloer: het moet natuurlijk ook weer niet té druk ogen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de vloer in de juiste richting wordt gelegd, voor het ruimtelijke effect. Over het leggen gesproken: een vloer leggen in een visgraatmotief is vrij ingewikkeld. De planken moeten namelijk kaarsrecht tegen elkaar liggen, anders krijg je als resultaat een vloer met golvende lijnen. Het is daarom slim om het leggen van een pvc-vloer met visgraatmotief aan een professional over te laten. Als je kiest voor een pvc visgraat vloer inclusief leggen, heb jij er ook geen omkijken naar en weet je zeker dat het goed wordt gelegd.

2. Geeft een chique uitstraling

Naast dat een pvc visgraatvloer ervoor kan zorgen dat de ruimte groter lijkt, geeft het ook een chique en strakke uitstraling. Een visgraatvloer staat namelijk hip in de ruimte, welke interieurstijl je ook hebt. Zo staat het bijvoorbeeld mooi en strak in een industrieel interieur, maar kan het ook juist gaaf staan in een landelijke inrichting. In iedere stijl past een visgraatvloer goed.

3. Onderhoudsvriendelijk

Een ander groot voordeel van een pvc-vloer, of dat nou met of zonder visgraat is, is dat deze vloeren onderhoudsvriendelijk zijn. Zo hoef je eigenlijk alleen maar de vloer te stofzuigen en te dweilen. Het fijne is ook dat je er verder niet zo veel aan hoeft te doen: waar een houten vloer bijvoorbeeld geschuurd moet worden en in de olie moet worden gezet, is dat bij een pvc-vloer niet het geval.

4. In allerlei soorten en vormen beschikbaar

Als je een pvc-visgraatvloer uitzoekt, kun je kiezen uit talloze opties. Zo heb je een visgraatvloer met brede planken of juist met smallere planken. De visgraatvloer met de brede planken wordt ook wel een walvisgraatvloer genoemd. Deze walvisgraat zorgt er juist voor dat de ruimte groter kan lijken.

Je hebt ook een visgraatvloer met een bepaalde look. Denk bijvoorbeeld aan de populaire houtlook, die ook weer in verschillende kleuren en tinten verkrijgbaar zijn. Het aanbod in pvc-visgraatvloeren is dus enorm: neem daarom eens een kijkje bij Floorsee Zwolle.

5. Demping van het geluid

Heb je dieren in huis? Op een houten vloer, tegelvloer of op laminaat is de kans groot dat je dan goed jouw dieren in huis kunt horen lopen. De nageltjes van jouw huisdieren geven namelijk in dat geval een tikkend geluid. Datzelfde geldt als mensen in huis op hakken of andere schoenen met een harde zool lopen. Bij een pvc-vloer is dat geluid vaak een stuk minder. Dit is ook een zeer groot voordeel van de pvc-vloer. Ook als je bijvoorbeeld vaak hoort als mensen op de bovenverdieping of op de trap lopen, kan het al een heel verschil zijn als je kiest voor een pvc-vloer.

6. Goede combinatie met vloerverwarming

Wil je graag jouw vloer combineren met vloerverwarming? Dan is het goed om te weten dat een pvc-vloer een goede keuze is daarvoor. Pvc-vloeren zijn namelijk over het algemeen geschikt voor vloerverwarming - ook al is het natuurlijk altijd even goed om dit dubbel te checken bij de vloer die jij graag wil. Vervolgens kun jij heerlijk genieten van warme voeten.

Ook interessant