Vloerbekleding

Een Gids voor PVC Vloeren

Een Gids voor PVC Vloeren
Als je op zoek bent naar duurzame, veelzijdige en betaalbare vloerbedekking, dan zijn PVC vloeren misschien precies wat je zoekt. PVC staat voor polyvinylchloride, een synthetisch materiaal dat veel wordt gebruikt in de bouwsector vanwege zijn vele voordelen. In deze gids gaan we dieper in op PVC vloeren, van hun kenmerken en voordelen tot tips voor installatie en onderhoud.

Kenmerken van PVC Vloeren

PVC vloeren zijn gemaakt van verschillende lagen PVC, die samengeperst worden onder hoge druk om een stevige en duurzame vloerbedekking te creëren. De bovenste laag is vaak een beschermende coating die de vloer beschermt tegen krassen, vlekken en slijtage. Ondertussen bieden de onderste lagen stabiliteit en weerstand tegen vocht, waardoor PVC vloeren geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Voordelen van PVC Vloeren

  • Duurzaamheid: PVC vloeren zijn zeer duurzaam en kunnen jarenlang meegaan zonder tekenen van slijtage te vertonen.
  • Veelzijdigheid: Deze vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel elke interieurstijl. Daarbij zijn er veel bekende merken in de vloerenwereld die PVC aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan Ambiant, Hebeta of Vtwonen.
  • Onderhoudsgemak: PVC vloeren zijn eenvoudig te reinigen en vereisen weinig onderhoud, wat ze ideaal maakt voor drukke huishoudens of commerciële ruimtes.
  • Waterbestendigheid: Dankzij hun waterbestendige eigenschappen kunnen PVC vloeren worden geïnstalleerd in vochtige ruimtes zonder dat ze beschadigd raken door morsen of vocht.

Installatie van PVC Vloeren

De installatie van PVC vloeren kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het type vloer en de voorkeur van de installateur. Sommige PVC vloeren zijn voorzien van een zelfklevende achterkant, wat betekent dat ze direct op de ondervloer kunnen worden gelegd. Andere vloeren vereisen mogelijk het gebruik van lijm of klik-systemen voor installatie.

Onderhoudstips voor PVC Vloeren


  1. Regelmatig reinigen: Stofzuig of veeg de vloer regelmatig om vuil en stof te verwijderen dat krassen kan veroorzaken.
  2. Gebruik zachte reinigingsmiddelen: Gebruik milde reinigingsmiddelen en vermijd agressieve chemicaliën die de vloer kunnen beschadigen.
  3. Voorkom overmatig vocht: Hoewel PVC vloeren waterbestendig zijn, is het toch belangrijk om overtollig vocht te vermijden om kromtrekken of schimmelvorming te voorkomen.

Een Vloer voor de Toekomst

PVC vloeren hebben zich bewezen als een uitstekende keuze voor zowel residentiële als commerciële toepassingen, en hun populariteit blijft groeien. Met hun duurzaamheid, veelzijdigheid en onderhoudsgemak bieden PVC vloeren een vloeroplossing die klaar is voor de toekomst.

Ook interessant