Architectuur

Professioneel en betaalbaar advies via Architectuur per uur

Het ING Economisch Bureau constateerde recentelijk in haar kwartaalbericht over de sector Bouw/Vastgoed dat het marktaandeel van het online kanaal sterkt toeneemt. Het succes van de websites waar klusopdrachten aangeboden worden heeft tot gevolg dat aannemers in toenemende mate vooral op hun prijs beoordeeld worden. Een huis is echter een kostbaar bezit. Slecht uitgevoerd onderhoud en aanpassingen gaan ten koste van bruikbaarheid, schoonheid en onnodige kosten.

Naar de mening van de in Amsterdam gevestigde architect Kruunenberg zouden bouwwerkzaamheden in de particuliere sector voor het zelfde geld vaak mooier, beter én duurzamer gerealiseerd kunnen worden. Die stelling is voor hem de motivatie geweest om het initiatief te nemen ‘Architectuur per uur’ op te richten. Deze consumentensite maakt architectonisch advies voor méér particulieren bereikbaar en biedt aan architecten de mogelijkheid om kleine opdrachten toch rendabel uit te kunnen voeren.

Architectuur per uur vertegenwoordigt zelfstandig gevestigde architecten die een ruime ervaring hebben in de particuliere sector. Via de website www.architectuurperuur.nl kunnen deze architecten door particulieren en Verenigingen van Eigenaren, op basis van heldere afspraken en tegen vaste tarieven, ingeschakeld worden. De aangeboden diensten zijn betaalbaar omdat de architecten aldus de krachten bundelen en doordat gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden die internet en automatisering bieden.

Organisatie

Architectuur per uur is een landelijke organisatie die zelfstandig gevestigde architecten vertegenwoordigt. Momenteel zijn 25 architecten aangesloten. Deze architecten bieden via Architectuur per uur aan particulieren en Verenigingen van Eigenaren, op basis van heldere afspraken en tegen vaste tarieven, hun diensten aan. Alle architecten die door Architectuur per uur vertegenwoordigd worden hebben ruime ervaring in de particuliere sector en zijn aangesloten bij de BNA en/of KIVI NIRIA. Architectuur per uur is een initiatief van Kruunenberg Architecten.