Buitenschrijnwerk

Profel pakt op Bis uit met 3 innovaties

Tijdens bis 2014 stelt profel 3 opvallende innovaties voor. De bezoekers kunnen er onder meer kennismaken met nieuwe materiaalcombinaties, high thermic aluminium ramen en kunststoframen met houtlookverbinding. De nieuwe PA6000-reeks van PROFEL is aan de binnenzijde uitgevoerd in kunststof. Dat wordt gecombineerd met een buitenzijde in gemoffeld of geanodiseerd aluminium waardoor het raam nog meer structurele stijfheid krijgt. Dit raam is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: het strakke Finomodel of het klassieke Retromodel. Beide modellen zijn te combineren met aluminium schuifdeuren. De binnenzijde van PA-6000 ramen en deuren in kunststof zijn standaard wit of crèmegekleurd; een bekleding met korrelstructuurfolie is verkrijgbaar in optie. PROFEL heeft een eigen, uniek klemsysteem ontworpen waarin het pvc en de alu schaal onafhankelijk van mekaar kunnen uitzetten - o.a. door weersinvloeden - maar toch perfect met elkaar verbonden blijven. Door het geavanceerde ontwerp kan PROFEL als enige garanderen dat de versteknaden in alle omstandigheden perfect gesloten blijven. Voor de alu buitenzijde zijn er maar liefst 22 standaardkleuren verkrijgbaar, maar tegen een zachte meerprijs is gelijk welke RAL-kleur mogelijk.

P4500 Fino-HT, elegant raam voor lage-energie- en BEN-woningen

De Fino-HT aluminium ramen hebben een profieldiepte van 92 mm en worden enkel geleverd met driedubbele beglazing. Zo halen deze ramen een Uw-waarde van 0,81 W/m²K. Daarom zijn ze bijzonder geschikt voor toepassingen in lage-energie- en BEN-woningen (Bijna energie neutraal). Toch blijven de slanke vormen behouden. Meer zelfs, deze High-Thermic ramen zijn even slank als vele andere, minder performante ramen.

HVP-ramen en -deuren, kunststoframen en -deuren met houtlookverbinding

HVP-ramen en -deuren koppelen de ambachtelijke uitstraling van hout aan het gebruiksgemak en de hoge prestaties van kunststof. Deze kunststoframen en -deuren zijn nauwelijks van houten ramen en deuren te onderscheiden. Ze hebben de uitstraling van écht hout dankzij de traditionele rechte hoekverbindingen. Het zijn deze rechte hoekverbindingen die de authentieke uitstraling van hout nog versterken. Maar het betreft wel degelijk kunststof met alle voordelen van dien.

Ook interessant