Primeur: huizenjagers kunnen voortaan online bieden op woningen

  BE   5 april 2018 Bron: Bereal
Primeur: huizenjagers kunnen voortaan online bieden op woningen
Belgische huizenjagers kunnen weldra vanuit hun luie zetel online bieden op woningen die openbaar worden verkocht. Ze moeten dus niet langer meer fysiek aanwezig zijn in een verkoopzaal. Dat is een primeur voor ons land, die via vastgoedplatform Immovlan wordt aangeboden. Dankzij de opmerkelijke samenwerking met de Belgische notarissen kan Immovlan haar aanbod nog verder uitbreiden met naar schatting 40.000 panden.

Elk jaar zetten alle Belgische notarissen samen enkele tienduizenden panden openbaar te koop. Het gaat zowel om huizen, appartementen en gronden die vrijwillig worden verkocht, als om gedwongen en gerechtelijke verkoop. Concreet wordt telkens een zittingsdag georganiseerd in een zaal en zal de notaris achteraf - indien akkoord van de eigenaar - het pand of de grond toewijzen aan de kandidaat-koper die het meeste heeft geboden. Nieuw is dat huizenjagers binnenkort niet meer fysiek in een zaal aanwezig moeten zijn om officieel een bod uit te brengen.

“Via Immovlan kunnen huizenjagers alle panden bekijken die openbaar worden verkocht. Bij interesse kunnen ze vervolgens doorklikken naar een speciaal platform waar ze kunnen inloggen en een bod doen. Wie tijdens de online veiling het hoogste bod uitbrengt, moét kopen. Net zoals in de echte wereld.”

Eric Spitzer, CEO Immovlan

Proefdraaien in mei

In mei wordt deze nieuwe interactieve verkoop voor het eerst getest. Begin september moet het platform dan op volle toeren draaien.

“We gaan er van uit dat tegen 2019 vijfduizend panden online kunnen worden geveild, en daarna zal dat aantal nog fors toenemen. Zo reiken we huizenjagers dus een pak meer mogelijkheden aan om hun ideale woonst te vinden.”

Eric Spitzer, CEO Immovlan

Immovlan benadrukt dat het nieuwe platform optimaal is beveiligd. Zo kunnen kandidaat-kopers niet zien wie nu precies een bod uitbrengt en is registratie noodzakelijk vooraleer je een bod kan uitbrengen.

Vier keer sneller zoeken

De unieke samenwerking met de notarissen is overigens niet de enige nieuwigheid die Immovlan dit jaar lanceert. Zo start de vastgoedadverteerder nog vóór de zomer met een nieuwe, razendsnelle zoekmachine.

“Vandaag duurt het laden van een zoekresultaat op ons platform net geen 2 seconden. Dat is al niet slecht. Maar met de nieuwe zoekmachine zal dat straks nog amper een halve seconde in beslag nemen. Met andere woorden: de huizenjagers worden vier keer sneller geholpen.”

Eric Spitzer, CEO Immovlan

En al even opmerkelijk: kopers vragen hoe langer hoe meer ook naar andere diensten, zodra ze hun droomwoning op een platform zoals Immovlan hebben gevonden. Denk maar aan verhuisservices, hypothecaire leningen, alarminstallatie, verzekeringen, gas, mazout, elektriciteit, enz.

“Momenteel zien we dat zo’n 10 procent van de huizenjagers ook specifiek op zoek is naar dit soort diensten. Door nog meer services toe te voegen, zoals een platform waar je bonafide specialisten in renovatie kan vinden, hopen we dit jaar nog meer kopers op hun wenken te bedienen.”

Eric Spitzer, CEO Immovlan


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo