Nieuwbouw

Primeur: 40 jaar garantie voor Sinea-gamma van Arval

Primeur: 40 jaar garantie voor Sinea-gamma van Arval
De garantie die een fabrikant biedt, vertelt veel - zo niet alles - over het vertrouwen dat hij stelt in zijn eigen producten. Wat dat betreft, pakt Arval uit met een primeur van formaat. Als eerste staalfabrikant biedt het maar liefst 40 jaar garantie op het voorgelakt staal van de gloednieuwe Sinea-lijn. Duurzaamheid in de brede maar ook in de meest letterlijke betekenis van het woord. Op Architect@work in Kortrijk stelt Arval deze opmerkelijke nieuwigheid in primeur voor aan de Belgische bouw- en architectuurwereld.

De ontwikkeling van het Sinea-gamma ligt in de lijn van een hele reeks vernieuwingen en verbeteringen die Arval de jongste decennia doorgevoerd heeft met het oog op duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Het voorgelakte staal van Sinea bestaat uit een stalen plaat voorzien van een zink coating. Daarop wordt achtereenvolgens een hoog performante primer, een robuuste laklaag en ten slotte een uiterst sterke vernislaag aangebracht. De laklaag garandeert een uitstekend kleurbehoud en de vernislaag verzekert het glansbehoud. Het is vooral dankzij deze vernislaag dat de Sinea-lijn zich weet te onderscheiden van andere staaloplossingen.

Sinea laat zich dankzij die beschermlagen gemakkelijk reinigen en onderhouden en ook op het vlak van uv-bescherming, hardheid en slagweerstand scoort Sinea bijzonder goed.

Sinea is beschikbaar in profielen en plooiwerk en vindt in de eerste plaats zijn toepassing in vernieuwende gevelarchitectuur. Zoals bij de meeste Arval-producten kunnen ontwerpers ook bij Sinea kiezen uit een uitgebreid kleurengamma waaronder en hele reeks metaalkleuren en dit zonder geografische beperkingen. Indien gewenst kan de ontwerper ook kleuren op maat laten maken.

Letterlijk en figuurlijk duurzaam

Dankzij de lange levensduur is Sinea sowieso een bijzonder duurzaam materiaal. Bijkomende ecologische pluspunten zijn de bijzonder goede recyclebaarheid en de afwezigheid van giftige zware metalen zoals lood en cadmium. Er komen evenmin dioxinen of zoutzuren vrij bij brand of tijdens het recyclageproces.
Bij Arval zijn de verwachtingen voor de Sinea-reeks hoog gespannen, zeker op architectonisch vlak. “Na de Hairexcel-reeks van 1998 engageren we ons met Sinea tot de ontwikkeling van een uiterst duurzame coating met ene garantie van 40 jaar, een unicum in de staalsector.”, argumenteert Gilles Lacroix, sales director & market manager Belux van Arcelor Mittal Construction. “Architectuur is altijd een zoektocht naar een harmonieuze continuïteit tussen 3 tegenstrijdige principes: schoonheid, duurzaamheid en bruikbaarheid. Voor de twee laatste criteria zitten de architecten zonder meer safe met Sinea. Aan hen om werk te maken van het eerste criterium....”

Architect@work

U kan kennismaken met Sinea en andere innoverende Arval-producten op Architect@work (stand 219) dat plaatsvindt op 5 en 6 mei in Kortrijk Xpo.