Keukens

Première op Batibouw 2014 voor nieuw architecturaal steenproduct

Als een tweede huid bekleedt het de gevel. Je kan er elegante trappen, vloeren en wanden mee ontwerpen. En in de keuken zijn de mogelijkheden al helemaal onbegrensd… Het revolutionaire Dekton, van de wereldleider in natuursteen Cosentino, kan je eigenlijk niet uitleggen. Je moet het zien, aanraken, beleven. En dat kan het grote publiek in België nu voor de eerste keer tijdens Batibouw 2014.

Tal van interieurexperts zijn het erover eens: Dekton is de ultieme revolutie van Cosentino. En eerlijk gezegd, dat mag ook wel, als je weet dat Cosentino hiervoor een compleet nieuwe fabriek uit de grond stampte en zowat 128 miljoen euro investeerde in onderzoek en ontwikkeling. Dekton is dan ook anders dan elk ander oppervlaktemateriaal. Dekton is geen natuursteen, geen composiet, geen keramiek. Het is een compleet nieuw gegeven in de categorie steenproducten onder de noemer ultracompacte oppervlakken.

Ten eerste is het ‘ultracompact’, tot stand gekomen in de grootste persmachine ter wereld (25.000 kg!). Hier wordt het wordingsproces nagebootst dat diep in de aarde in werkelijkheid over honderden jaren verloopt. Onder hoge druk en temperatuur worden deeltjes ‘samengesmolten‘ zodat hun interne structuur verandert. Het resultaat: een ultracompact oppervlak dat kras,- vlek en hittebestendig is.

Verder worden de decoratieve aders en patronen in het materiaal zo aangebracht, dat de patronen doorlopen in de massa van het product, en bevat dus ook de zijkant van het materiaal het patroon van de plaat. Tot slot kan er op het oppervlak een scala aan texturen aangebracht worden. Denk hierbij niet alleen aan gepolijst en mat, maar bijvoorbeeld ook aan leisteen en houtstructuur.

Cosentno - dekton in de keuken

Dekton in de keuken

Wie van zijn keuken iets écht bijzonder wil maken, kan met Dekton alle kanten uit. Als werkblad met praktisch comfort e?n spannende structuren, zoals een hout-look of roeststaal. Een oppervlak dat kras,- vlek,- én hittebestendig is met natuurlijke afwerkingen als natuursteen, leisteen, cement, houtstructuur, cortenstaal of egale kleuren. Dekton past in de particuliere én de professionele keuken, en is geschikt voor zowel binnen- als buitenkeukens vanwege de UV-bestendigheid.

Het Dekton-programma is beschikbaar in 14 verschillende afwerkingen ondergebracht in drie collecties: de Solid Collection, Natural Collection en Tech Collection. Egale kleuren, natuursteen, leisteen, cement, houtstructuur en cortenstaal zijn enkele van de mogelijke kleuren en afwerkingen van Dekton. Het oppervlak laat zich gemakkelijk combineren met rvs, hout, glas en allerlei andere materialen die bij keukeninrichtingen worden gebruikt.

Dekton buiten

Van de keuken naar de gevel. Dankzij het grote formaat van Dekton (3200 x 1440mm) is het materiaal geschikt om als een tweede huid de gevel een compleet nieuwe uitstraling en unieke aanblik te geven. Het is bestand tegen UV en dus kleurvast, en geeft geen krimp bij strenge vorst of hittegolf. Met zijn 4 diktes (0,8 cm, 1,2 cm, 2 cm en 3 cm), is er voor elke toepassing het juiste ‘kaliber’ beschikbaar. Vanwege de lage waterabsorptiegraad kan Dekton zelfs probleemloos gebruikt worden in zwembaden.

Cosentno - dekton buiten

Ook interessant