Energie

Populariteit van zonnepanelen blijft groeien; dit zijn de redenen

Populariteit van zonnepanelen blijft groeien; dit zijn de redenen
Al jarenlang zijn zonnepanelen enorm populair in vlaanderen. Op steeds meer woningen zijn tegenwoordig zonnepanelen te vinden. De populariteit van zonnepanelen blijft echter in rap tempo groeien. In 2019 werd er namelijk de helft meer zonnepanelen geplaatst dan in 2018. Hieronder leest u hoe het kan dat de populariteit van zonnepanelen zo blijft stijgen.

Ook bedrijven kiezen voor zonnepanelen

Hoewel zonnepanelen ook in populariteit groeien onder particulieren, is het vooral opmerkelijk dat steeds meer bedrijven kiezen voor zonnepanelen. Veel bedrijven vinden verduurzamen belangrijk. Doordat bedrijven vaak grote aantallen in zonnepanelen nodig hebben om het hele bedrijf te voorzien van energie, zorgt dit gelijk voor een grote stijging. Het aantal geplaatste zonnepanelen bij bedrijven is met 300% gestegen in 2019 ten opzichte van 2018.

De juiste tijd voor het aanschaffen van panelen

Een andere reden waardoor zonnepanelen nu zo populairder zijn, is omdat het nu het juiste moment is om zonnepanelen aan te schaffen. Zonnepanelen lijken nu op het punt te zijn waarbij de prijs van de panelen niet heel veel meer gaat dalen. Ook is de technologie van zonnepanelen nu zo goed, dat ze voor bijna iedereen een flinke besparing kunnen opleveren. Als u nog wacht op meer technologische vooruitgang, mist u wellicht jaren aan voordelen van zonnepanelen

Wat zijn deze voordelen?

Zoals hierboven al even wordt genoemd, brengen zonnepanelen een hoop voordelen met zich mee. De voornaamste reden waardoor mensen kiezen voor zonnepanelen is de hoeveelheid geld die hiermee bespaard kan worden. Met maar 10 panelen bespaart u gemiddeld al €500 per jaar. Zonnepanelen hebben echter nog meer voordelen. Met zonnepanelen wekt u volledig groene stroom op en dit is erg goed voor het milieu. Een ander voordeel is het feit dat u met zonnepanelen in principe een eigen energiebedrijf hebt. Dit zorgt dat u geen last heeft van stijgende energieprijzen.

Wilt u ook niet langer wachten met het aanschaffen van zonnepanelen, maar op het juiste moment beginnen met besparen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes via Solvari en kom in contact met de beste specialisten bij jou uit de regio.

Ook interessant