Architectuur

Politiebureau Charleroi wint MIPIM Awards in Cannes

De politietoren van Chareleroi, ontworpen door Jean Nouvel en MDW Architecture heeft gisteren in Cannes een prestigieuze MIPIM-award gewonnen in de categorie Best Futura Project. Ook VK dat instond voor de stabiliteitsstudie deelt mee in de vreugde.

Eind 2011 had de stad Charleroi de bouwheer CFE gemachtigd voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van dit ambitieus project van het type DBFM, ontworpen door de architecten Ateliers Jean Nouvel en MDW Architecture. De oplevering van het project wordt voorzien in 2014. VK staat in voor de stabiliteitsstudies van het winnende project.

Nieuw politiehoofdkwartier
Ateliers Jean Nouvel en MDW Architecture kregen de opdracht het nieuwe politiehoofdkwartier van Charleroi te ontwerpen. Het hoofdkwartier wordt gebouwd op het plein voor de Defeld-kazerne langs de Mayence Boulevard. Het 13 000 vierkante meter grote hoofdkwartier is door Ateliers Jean Nouvel en MDW Architecture ontworpen met de bedoeling een tweede herkenningspunt voor de stad te realiseren. Het gebouw zal gebruik maken van passieve energie en moet zo duurzaam mogelijk worden.

Lees verder op Architectura.be

Ook interessant