Plaatsing van Powerwall isolatie voor de buitengevel

Bron: Bouw & Wonen / Recticel Insulation
Plaatsing van Powerwall isolatie voor de buitengevel
Powerwall van Recticel Insulation
De verbouwing is niet alleen een uitbreiding van de woning, maar zal ook een grote energiebesparing tot maar liefst 60% opleveren. Het bestaande en nieuwe deel van de woning wordt volledig voorzien van isolatie. Vandaag is men begonnen met het isoleren van de buitenmuur aan de voorkant en zijkant van de woning. Er is gekozen voor Powerwall buitengevelisolatie van Recticel Insulation, een lattenwerk met gevelschroeven en een houten gevelbekleding als afwerking.

Powerwall van Recticel Insulation zorgt voor een duurzaam, efficiŽnt en doorlopend isolatieschild rond de woning en wordt gebruikt achter lichte geventileerde voorhanggevels. Aangezien deze woning wordt voorzien van een houten gevelbekleding is dit dus een perfecte oplossing. Ook de isolatie van het hellende en platte dak zal aansluiten op de gevelisolatie, zodat we een mooi gesloten geheel krijgen.De isolatieplaten van 10 centimeter dik worden met een tand en groef kliksysteem eenvoudig op de muur bevestigd. Bij ramen en deuren of hoeken wordt de plaat eerst op maat gezaagd en vervolgens op de voorgaande plaat geplaatst. De tand wijst altijd naar boven. De isolatieplaten worden steeds geschrankt geplaatst, zowel verticaal als horizontaal. Ook in de hoeken worden ze geschrankt geplaatst.De Powerwall isolatieplaat is 600 bij 1200 millimeter groot. Er wordt gebruik gemaakt van speciale isolatiepluggen van het merk Borgh.
Borgh isolatiepluggen
Borgh Isolatiepluggen
Drie pluggen per plaat zijn voldoende om de isolatie stevig aan de muur te bevestigen. Met de kunststof pluggen voorkomen we koudebruggen. Het is wel belangrijk dat er tussen de spouwmuur en de isolatie geen holle ruimtes bevinden, dat kan namelijk voor vochtproblemen zorgen.

Eerst wordt er een gat geboord door de isolatieplaat tot in de muur. Vervolgens wordt de isolatieplug geplaatst en voorzichtig in de muur geklopt met een lichte hamer. In een latere fase zullen we de naden tussen de platen afplakken met speciale Rectitape isolatietape. Hierdoor is het isolatieschild wind- en waterdicht.


De isolatieplug wordt voorzichtig in de muur geklopt met een lichte hamer


De Powerwall isolatieplaat van Recticel Insulation is bevestigd

Binnenkort krijgt u meer te zien van de isolatie tijdens "De Verbouwing".

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo