Perfect klimaat in Hotel FRANQ dankzij energiezuinig klimaatsysteem

  BE   6 augustus 2018 Bron: Lewis
Perfect klimaat in Hotel FRANQ dankzij energiezuinig klimaatsysteem
Hotel Franq
Met de komst van Hotel FRANQ is Antwerpen een nieuw, luxueus boetiekhotel en gastronomisch restaurant rijker. Gelegen op een steenworp van de Onze-Lieve- Vrouwekathedraal en de Meir is dit de ideale plek om de stad te ontdekken. Hotel FRANQ beschikt over een combinatie van historische charme en hedendaagse Urban Chic. Vroeger was het hotel een bank; de naam FRANQ komt dan ook van de Belgische franken die ooit in de kluizen werden bewaard.

Dagelijks ontvangt Hotel FRANQ gasten van over de hele wereld die een onvergetelijk verblijf willen beleven. Elke kamer voorzien van een goede klimaatregeling was dan ook een vereiste. Dankzij een ingrijpende verbouwing van het historische bankgebouw en de uitbreiding van de achterbouw wordt iedere gast in Hotel FRANQ verrast. De 42 kamers zijn uniek en beschikken over historische charme in combinatie met een moderne, hedendaagse stijl. Veel authentieke elementen bleven bewaard, zoals de monumentale zaal die dateert van 1854 en werd genoemd naar de vorige eigenaar van het bankgebouw: Christophe Waterkeyn. Ook de impressionante bankkluis werd harmonieus geÔntegreerd. Hotel FRANQ wilde een energiezuinig klimaatsysteem dat gelijktijdig kan koelen en verwarmen. De installatieruimte boven de plafonds en in de gangen was echter zeer beperkt. Slechts ťťn systeem voldeed aan deze vraag: de LG Multi V Heat Recovery.

De werkzaamheden voor het ideale binnenklimaat gingen van start. De buitenunits werden geplaatst op het dak, waarbij een eerste installatie werd voorzien voor de voorbouw en een tweede installatie voor de achterbouw. Technische schachten en de montage van meerdere compacte HR-boxen werden deskundig bepaald, waardoor ruimte, installatietijd en geld werd bespaard. Wanneer elke centimeter telt, is het LG Multi V HR-systeem ideaal.

Perfect klimaat in Hotel FRANQ dankzij energiezuinig klimaatsysteem
LG Multi V Heat Recovery

In iedere kamer kunnen gasten of medewerkers de temperatuur individueel regelen. Warmte die onttrokken wordt uit de ruimtes die koeling vragen, wordt gebruikt in de ruimtes waar verwarming gewenst is. Via de centrale bediening kan temperatuurbegrenzing worden toegepast en rekening worden gehouden met de bezetting van de kamers. Daarnaast zijn storings- en bedrijfsmeldingen direct afleesbaar, en kunnen ze worden uitgelezen via internet. Het restaurant werd voorzien van een Multi V-installatie om ervoor te zorgen dat tijdens het diner de perfecte temperatuur aanwezig is.

Het voordeel van de LG Multi V HR is dat het lagere installatie- en onderhoudskosten meebrengt en lager in energieverbruik is dan traditionele systemen. De gasten van Hotel FRANQ zijn erg tevreden met het klimaatcomfort op maat. Doordat het LG Multi V Heat Recovery (HR)-systeem gelijktijdig kan koelen en verwarmen, kunnen gasten individueel hun eigen kamertemperatuur instellen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo