Hotel Jakarta Amsterdam brengt botanische beleving naar de hoofdstad

  NL   21 augustus 2018 Bron: MissPublicity
Hotel Jakarta Amsterdam brengt botanische beleving naar de hoofdstad
Foto: Hotel Jakarta Amsterdam Sander Baks
Hotel Jakarta Amsterdam is een bijzondere aanwinst voor Amsterdam door het duurzame karakter en de spectaculaire architectuur. Met de subtropische binnentuin, het zintuigprikkelende restaurant Cafť Jakarta en de avontuurlijke skybar Malabar neemt Hotel Jakarta de gasten mee op een ontdekkingsreis waar het Oosten en het Westen samensmelten. Een inspirerende locatie waar geslapen, gegeten, gedronken, gewerkt en gerelaxt kan worden. Een ontmoetingsplek voor hotelgasten, buurtbewoners en Amsterdammers.

Eťn van de meest duurzame hotelgebouwen van Nederland

De bijzondere architectuur en het oogstrelende interieur geven het hotel een enorme wow-factor. In het interieur worden industriŽle elementen gecombineerd met modern-Aziatische accenten. In het hotel staan verschillende kunstwerken afkomstig uit IndonesiŽ van de rijkscollectie van het Tropenmuseum. Het hotel is volledig duurzaam gebouwd en er zijn veel energiebesparende maatregelingen toegepast, zoals het opvangen van regenwater voor het besproeien van de binnentuin. Via pv-panelen in de gevel en het dak van het atrium wordt er zonne-energie opgevangen en omgezet in elektriciteit. De koeling en verwarming van het hotel zelf gebeurt middels een warmte- en koudeopslagsysteem. Het personeel draagt duurzame bedrijfskleding, ontworpen door het fashionlabel By Rockland | HACKED by. Dankzij deze duurzaamheidsprestaties is Hotel Jakarta Amsterdam een energieneutraal gebouw dat met een BREEAM Excellent certificaat ťťn van de meest duurzame hotelgebouwen van Nederland is.

Hotel Jakarta Amsterdam
Hotel Jakarta Amsterdam wateraanzicht - SeARCH

Publieke ruimtes

Bij binnenkomst valt direct het oog op de enorme tropische binnentuin die werd gerealiseerd in samenwerking met de Hortus Botanicus Amsterdam. Op de begane grond bevindt zich Cafť Jakarta met het zonnige terras op het zuiden. Op de eerste etage bevindt zich een comfortabele lounge, Bakkerij Westers met espressobar en WellCome Wellness Amsterdam met zwembad, sauna en stoombad. Alle faciliteiten zijn voor zowel hotelgasten als gasten van buitenaf toegankelijk.

Hotel Jakarta Amsterdam
Hotel Jakarta Amsterdam - Lobby - Fotografie: Sander Baks

Cafť Jakarta

In Cafť Jakarta brengen de Franse executive chef Stťphane Besse en de Indonesische executive sous-chef Rendy Reanaldy onder de noemer 'Two Worlds Connected' uitnodigende aromaís en exotische smaken samen in verrassende oriŽntaalse gerechten met een Westerse twist. Het restaurant creŽert een ontmoeting tussen culturen, stijlen en keukens waar kruiden blenden, specerijen mixen en smaken versmelten. De grote eilandbar nodigt uit voor een drankje, de oesterbar is een walhalla voor liefhebbers van fruits de mer en het grote terras gelegen op het zuiden geeft een prachtig uitzicht over het IJ.

Malabar, cocktails with a view

Op de bovenste etage bevindt zich skybar Malabar, vernoemd naar een vulkaan op Java. Hier worden spannende cocktails bereid met zorgvuldig gekozen spirits en huisgemaakte infusies door gepassioneerde mixologists. De bar beschikt over een uitgebreid cocktailmenu, van signature cocktails tot ultimate classics. Malabar biedt een fantastisch uitzicht over het centrum van Amsterdam.

Boutique style kamers

Hotel Jakarta Amsterdam beschikt over totaal 200 hotelkamers De 168 boutique style kamers (30m2) hebben een intieme, warme uitstraling van bamboehout en zijn voorzien van Indonesische accenten. Ze beschikken over een inpandig balkon en zijn van alle moderne gemakken voorzien. De 26 junior suites zijn iets ruimer (30m2 Ė 38m2) en voorzien van een Frans balkon. De 6 luxe suites (vanaf 40m2) liggen in de punt van Hotel Jakarta Amsterdam en hebben een 180 graden uitzicht over het IJ, het centrum van Amsterdam en Amsterdam-Noord.

Hotel Jakarta Amsterdam
Foto: Hotel Jakarta Amsterdam - Sander Baks


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo