Kachels & open haarden

Pellets: denk aan het milieu …en uw portemonnee

Pellets: denk aan het milieu …en uw portemonnee
Daar is de herfst en straks gluurt koning winter alweer om de hoek. Geen zin om te bibberen, maar vooral goesting in charmante warmte rond de pelletkachel. Pellets bieden inderdaad uitkomst, bovendien bespaart u tot wel 50% op uw stookkosten. Kies vooral biomassa pellets van hoge kwaliteit. Pas dan bent u echt klaar voor het naderend winteroffensief.

Bij sommige kwaliteitsvolle aanbieders persen ze fijn onbehandeld zaagsel en schoon gemalen resthout onder hoge druk samen tot pellets: brokjes van een paar centimeter lang. Houtpellets zijn pure en natuurlijke energiebommetjes, die zowel thuis als in verschillende soorten verbrandingsovens gebruikt kunnen worden. Pellets zijn CO2-neutraal, erg zuinig en het asgehalte is na verbruik minder dan 0,6%. Dit resterende as kunt u naderhand als compost in de tuin gebruiken.

Biopellets in twee soorten

Delangebv produceert uitsluitend biomassa pellets van topkwaliteit. Hun houtkachels zijn gevuld met alleen A-kwaliteit hout, geen sloophout of verlijmde delen. U heeft de keuze uit witte houtpellets (gemaakt van zachte houtsoorten) en bruine (waarin ze een mix van bruin, rood en wit hout gebruiken).

Natuurlijke energiebommetjes

Energiepellets zijn een interessante vorm van biomassa. In het midden- en kleinbedrijf maar ook onder consumenten ontstaat steeds meer belangstelling voor deze milieuvriendelijke bron van energie. De beste pellets bevatten geen kunstmatige toevoegingen en leveren bij verbranding een enorme hoeveelheid warmte af.

Levering

Als u besluit om pellets bij Delangebv te kopen, dan kunt u deze of ophalen of bij u laten bezorgen. De houtpellets zijn er in handzame zakken van 10 kilo verkrijgbaar, ideaal voor kleinere kachels. Daarnaast zijn er de big bag grootverpakkingen. De big bags bevatten ieder 1000 kilo pellets. Afhalen of laten afleveren in bulk is ook mogelijk met een containerwagen die de pellets komt storten of met een bulkauto.

Ook interessant