Past een binnenzwembad in je nieuwe woning?

  BE   Bron: Binnenzwembad - Logic-Immo
Een bouwplan voor een huis valt niet zomaar uit de lucht. Je moet heel goed nadenken over de inrichting van de keuken, de woonkamer, de slaapkamers, de garage ... En als je hierna toch nog enkele vierkante meters over hebt, kun je misschien een binnenzwembad overwegen. Maar opgelet, je moet hierbij wel een aantal zaken in acht nemen.

In weer en wind

We weten het allemaal: in België is zwemweer zeldzaam. En precies daarom is het van harte aan te bevelen om een overdekt zwembad aan huis te hebben, als je graag het water induikt. Er is echter één belangrijk verschil met een buitenzwembad: een zwembad binnen heeft een hoger prijskaartje. Maar omdat je dit zwembad letterlijk het hele jaar door kan gebruiken, is dat snel terugverdiend.

Een binnenzwembad plaatsen

Wat te denken van een binnenzwembad dat is geïntegreerd in een mooie veranda? Als dat geen ultieme droom is! Zo kan je immers genieten van het prachtige zicht op je tuin zonder dat je ooit kou hoeft te lijden, ondanks het Belgische klimaat. Zodra de zon hoog aan de hemel staat, schuif je de schuifdeuren open en waan je je op vakantie in je eigen huis.

Op voorwaarde dat...

... je enkele voorzorgsmaatregelen in acht neemt. Om het comfort en de kwaliteit van je binnenzwembad te garanderen, moet je kiezen voor duurzame, waterdichte en vooral vochtbestendige materialen. Voorzie ook voldoende ventilatie en een aangepast verwarmingssysteem. Houd ook rekening met de ondergrond: hij moet de last en de krachten van het water kunnen dragen. En tot slot: om het je zo makkelijk mogelijk te maken, moet je binnenzwembad in de ideale omstandigheden uitgerust zijn met:
  • een praktische en regelbare verlichting, zodat je ook rond middernacht nog het zwembad in kunt duiken;
  • een extra ruimte om je zwemkledij aan te trekken en je af te drogen na het baden, plus een aparte ruimte waar je de onderhoudsspullen voor het zwembad opbergt;
  • directe toegang tot je huis, zodat je niet de kou in hoeft.


Zoek je een bestaande woning met binnenzwembad?

Als je geen bouwplannen hebt maar graag een bestaand huis wilt kopen, kijk dan eens wat onze zoekmachine te bieden heeft. Via onze geavanceerde zoekfunctie kun je filteren op huis met binnenzwembad. Dat bespaart je heel wat gezoek!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo