Architectuur

Park van West 8 in Miami geopend

Gisteren en vandaag opent het Miami Beach Soundscape/Lincoln Park officieel voor het publiek. Het door West 8 ontworpen park is een onderdeel van de New World Symphony Campus, naar ontwerp van Frank Gehry.
Het Lincoln Park moet een nieuwe ontmoetingsplek in Miami worden. Het park is centraal gelegen aan het Art District en het monumentale eindpunt van de Lincoln Road. West 8 heeft het park zo ontworpen dat het meerdere functies kan vervullen. Overdag bieden pergola’s en palmbomen schaduw en verkoeling aan inwoners van Miami, ‘s avonds is het een culturele hotspot.

Het park ligt in de New World Symphony Campus, ontworpen door Pritzker Prize winnaar Frank Gehry. Onderdeel van de campus is de bouw van een nieuw concertgebouw en nieuw conservatorium. De campus moet een plek worden waar nieuw muzikaal talent wordt opgeleid.

Het Lincoln Park zal actief met evenementen geprogrammeerd worden. Een bijzondere voorziening in het park is een installatie waarmee video(kunst) op een 700 vierkante meter grote wand van een van de gebouwen geprojecteerd kan worden. West 8: “Het park is een stedelijke tuin die de euforie van Miami uitdrukt.”

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl