Duurzaam Bouwen

PEFC sensibiliseert liefhebbers van bouwen met hout

PEFC sensibiliseert liefhebbers van bouwen met hout
Van afgelopen vrijdag tot en met vandaag, 27 maart 2017 kunnen toekomstige bouwers en verbouwers met een voorliefde voor hout, terecht op de beurs Bois & Habitat in Namen Expo. Ook PEFC Belgium is er aanwezig met een informatiestand om te informeren over bouwen met duurzaam hout. Want duurzaamheid raakt steeds meer ingeburgerd bij zowel particulieren als bij overheden.

Aan elk bouw-, renovatie- en/of interieuravontuur begin je best niet halsoverkop. Professionals die over de vereiste technieken en beproefde knowhow beschikken, kunnen je bijstaan met raad en daad. Deze knowhow is trouwens noodzakelijk om de duurzaamheid van het werk te garanderen. Bouwen met hout doe je met gezond verstand. Kandidaat-bouwers zitten meestal met een aantal vragen: welke houtsoorten gebruik je voor welke doeleinden? Wat zijn de juiste technieken? Welke rol speelt de architect? Waar vind je gespecialiseerde firma’s enz. Voor al die vragen, en nog vele anderen, heb je het advies van een expert nodig. Deze experten vind je onder één dak op de beurs Bois & Habitat.

Hout met PEFC-label

Ook PEFC Belgium is er aanwezig (stand 2017). Wij geven met plezier uitleg over het PEFC-label, de garantie voor duurzaam bosbeheer. Waar vind je een PEFC-gecertificeerde leverancier? Welke houtsoorten bestaan met het PEFC-label? Hoe kun je controleren of je wel degelijk PEFC-gecertificeerd hout geleverd kreeg? Wat zijn nu net de garanties voor duurzaam bosbeheer die geleverd worden door PEFC?

Ook tal van PEFC-gecertificeerde bedrijven laten de bezoekers van de beurs kennismaken met hun producten. Het gaat om Carlier Bois, CHJ Construct, Cras, Eugen Decker, Fabribois, Hout Van Steenberge, Huet Bois, Riche, Mobic, Lochten Panels, Schneider, Sibomat, Stabilame. Je herkent deze bedrijven op de beurs aan het groen-witte bord met daarop ‘Wij zijn PEFC-gecertificeerd’.

Ook interessant