Vastgoed

Oude schoolbus wordt compacte droomwoning

Gewoontjes is het huis van de Amerikaanse Stephanie Adams allerminst. In 2014 kocht ze een oude Amerikaanse schoolbus op een veiling. Een goed jaar later is de bus haar thuis. Jawel, ze maakte er een kleine maar mooie woning van! Het hele avontuur heeft Stephanie vastgelegd in een haar blog "tinyhomebusconversion".

Tiny House Movement

De Tiny House Movement maakt met haar pleidooi voor kleine, duurzame huisjes al enkele jaren furore in Noord-Amerika. Het idee is eenvoudig: je laat de droom van een typisch Amerikaanse McMansion – een spotnaam voor een te groot uitgevallen, eclectische villa – varen en gaat volop voor klein maar knus. Liefhebbers van ‘tiny houses’ bouwen zelf mobiele hutjes of verbouwen campers, containers en dergelijke tot originele huisjes. En dat met een extreem kleine ecologische voetafdruk.

Oude schoolbus wordt compacte droomwoning
Foto: Stephanie Adams

Schoolbus wordt woonbus

Stephanie Adams haalde haar mosterd bij de Tiny House Movement en kocht een oude, gele schoolbus op om er haar nieuwe thuis van te maken. Op haar blog Tiny Home Bus Conversion kun je lezen hoe deze unieke ‘renovatie’ in z’n werk ging.

Samen met vrienden en familie stripte Stephanie het interieur en plaatste ze nieuwe muren en vloeren in de bus. Vervolgens voorzagen ze water, elektriciteit en meubilair. Aangezien de ruimte vrij beperkt was, moesten ze er slim mee omspringen. Ze kozen volop voor ingebouwde kasten, uittrekbare werkbladen, magnetische bewaarpotten, … Zo is Stephanie erin geslaagd om de bus uit te rusten met alle modern comfort, inclusief een volledige badkamer met douche en toilet.

De bus – die ‘Friluftsliv’ werd gedoopt, Noors voor ‘leven in de openlucht’ – is bovendien nog altijd operationeel. Op stap met je hele hebben en houden? Dat kan!

Bekijk de blog van Stephanie Adams hier.

Bekijk ook onze fotospecials van vreemde huizen:

Ook interessant