Optimaal koken en bakken met inductie sensoren

19 september 2016 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Optimaal koken en bakken met inductie sensoren
Met de nieuwe kookplaten uit de Serie 8 heeft Bosch de lat voor het eenvoudig behalen van perfecte resultaten in de keuken nog hoger gelegd. Dankzij de geavanceerde PerfectFry sensor en de innovatieve, draadloze PerfectCook sensor kan iedereen gegarandeerd ontspannen en vol vertrouwen een perfecte maaltijd bereiden, ook als er meerdere potten en pannen tegelijk op de kookplaat staan. Aanbranden en overkoken behoren tot de verleden tijd dankzij de functies voor doorlopende temperatuurmeting en -regeling. Ieder gerecht krijgt precies de temperatuur die nodig is voor een perfect eindresultaat. Een andere nieuwe functie is het indrukwekkende DirectSelect Premium bedieningspaneel. Voor het eerst zijn alle functies beschikbaar in combinatie met een uitgebreide FlexInduction zone.

Temperatuur in plaats van vermogen

Optimaal koken en bakken met inductie sensorenBiefstuk, gebakken eieren, rijst en groenten; ze moeten allemaal bij een andere temperatuur bereid worden. Een te hoge of juist te lage temperatuur kan ernstige gevolgen hebben voor de voedselkwaliteit en zelfs de gezondheid. De PerfectCook- en de PerfectFry sensoren voorkomen deze situaties: de nieuwe sensoren van Bosch zorgen ervoor dat de temperatuur binnen een nauwkeurig vooraf geselecteerd bereik blijft, in plaats van gewoon het vermogen te regelen. Ze houden de temperatuur voortdurend in de gaten en geven deze informatie door aan het gevoelige elektronische regelsysteem. Als de temperatuur eenmaal ingesteld is, doet de kookplaat automatisch de rest. Omdat er altijd binnen het ideale temperatuurbereik wordt gekookt, is het vrijwel onmogelijk om eten te laten aanbranden of overkoken.

Voortdurende temperatuurregeling

Bij gebruik van de PerfectCook sensor selecteer je een vermogen op het bedieningspaneel. De ingestelde temperatuur wordt vervolgens op een constant niveau gehouden – zelfs spaghetti of aardappelen kunnen niet meer overkoken. De nieuwe sensor is geoptimaliseerd voor koken met afgedekte pannen, wat tijd en energie bespaart. De sensor wordt door middel van een magneet direct op de pan bevestigd en wordt geactiveerd met één simpele druk op de knop. Zo wordt het werken met pannen op de kookplaat veiliger en eenvoudiger, zonder dat het de bewegingsvrijheid beperkt.

Optimaal koken en bakken met inductie sensoren

Wanneer is de olie heet?

Bij te hoge temperaturen kan boter of olie oververhit raken, waardoor de coating van pannen beschadigt. Als het vet echter te koud is, schroeit bijvoorbeeld het vlees niet goed dicht, met als gevolg dat het voedsel te veel vet opneemt. Dankzij de PerfectFry sensor kun je kiezen uit vijf verschillende temperatuurinstellingen, afhankelijk van het voedsel dat wordt bereid. Deze instellingen variëren van ‘zeer laag’ voor sauzen en chutneys tot niveau 5 voor gebakken aardappels en steaks. Nog een onmisbaar hulpmiddel bij bakken op hoge temperatuur: een geluidssignaal geeft het perfecte moment aan om het vlees in de pan te leggen, zodat steaks en ander vlees mals en sappig blijven.

Maximale controle en grote FlexInduction zone

Het indrukwekkende, nieuwe DirectSelect Premium bedieningspaneel garandeert een optimaal gebruik van het nieuwe sensorsysteem: je kunt met één simpele aanraking direct kiezen uit een van de 17 instellingen op een zone van wel 30 centimeter breed. De geselecteerde temperatuur wordt weergegeven door een verlicht streepje. Daarnaast lanceert Bosch de uitgebreide FlexInduction zone nu ook op zijn nieuwe kookplaten. Dit betekent dat de twee FlexInduction zones door middel van een extra verhittingselement gecombineerd kunnen worden tot één groot kookoppervlak. De nieuwe opteltimer is ook erg handig: hij meet de totale tijd van één kookproces, zodat recepten met omschrijvingen zoals ’10 minuten bakken en vervolgens 5 minuten laten afkoelen’ beter opgevolgd kunnen worden. Ook het design is vernieuwd, dankzij de nieuwe oppervlaktebedrukking is het ontwerp nog duidelijker en strakker. Bovendien sluit het nieuwe design mooi aan bij dat van de ovens uit de Serie 8. Hiermee laat Bosch zien dat beide apparaten één ding met elkaar gemeen hebben: dankzij hun hulp is het eenvoudiger dan ooit om perfecte resultaten te behalen in de keuken.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo